VELIKA AKCIJA POLICIJE ŠIROM SRBIJE Ilegalno trgovali lažnim brendovima, auto-delovima i ostalim proizvodima u iznosu većem od 114 miliona dinara! FOTO

18:23

20.09.2023

Podeli vest:

MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, policijskih uprava u Šapcu, Požarevcu, Nišu, Kikindi, Somboru, Leskovcu, Valjevu, Novom Pazaru i Pančevu, u koordinaciji Službe za suzbijanje kriminala UKP, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsili su osam osoba u akciji suzbijanja i otkrivanja krivičnih dela u vezi sa nelegalnom proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata, veterinarskim preparatima, raznim fizičkim robama, falsifikovanim robama proizvođača zaštićenih robnih marki, falsifikovanim i polovnim auto-delovima.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela nedozvoljena trgovina, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, kao i nedozvoljeno skladištenje robe uhapšeni su H. Č. (26) iz Oroma, M. J. (58) iz Niša, N. I. (24) iz Doljevca, N. Ž. (28) iz Malog Crnića, B. M. (38) iz Šapca, N. M. (28) iz Aleksinca, N. P. (51) iz Leskovca i M. S. (29) iz Merošine.

MUP Srbije

Takođe, protiv još pet osoba starosti 59, 24, 31, 44 i 50 godina nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za navedena krivična dela.

Oni se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine bez odobrenja nadležnih državnih organa za bavljenje proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata i drugih roba i usluga, u svrhu prodaje u dužem vremenskom periodu, nabavili veću količinu sirovina i falsifikovanih proizvoda koje su nudili na prodaju putem društvenih mreža.

MUP Srbije

Kako se sumnja, ovu robu su prodavali fizičkim licima kao krajnjim potrošačima, posredstvom kurirske pošte i na ovaj način su ostvarili imovinsku korist u iznosu od 114.218.493 dinara, dok je kod njih pronađena i oduzeta nelegalna roba u vrednosti od 11.404.306 dinara.

 

(Pančevac)

MUP: Zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet za 124,1 milion dinara

ZA TRI DANA OSMORO POGINULIH U UDESIMA! MUP apeluje: Poštujte propise kako biste sačuvali živote!

 

Tagovi
Mup

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.