OBILNE PADAVINE, PRLJAVA KIŠA I GRAD U 10 OKRUGA: Opasnost od nepogoda i u južnom Banatu

12:39

21.09.2023

Podeli vest:

Pixabay

Pred nama je dan sa veoma promenljivim vremenom.

Ovog jutra i prepodneva u većem delu Srbije preovladava oblačno, toplo i veoma sparno. Slaba kiša pada u delovima centralne i istočne Srbije, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Sredinom dana očekuje se kratkotrajno razvedravanje, u većini predela i sunčani periodi.

Pred kraj dana grmljavinske nepogode
Ipak, posle podne, a naročito pred kraj dana i tokom večeri očekuje se veoma nestabilno vreme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biće idealnih uslova da ponegde bude i grmljavinskih nepogoda, uz obilne pljuskove, olujni vetar, a očekuje se i pojava grada. Najveća opasnost od nepogoda očekuje se u Bačkoj, Sremu, Podrinju, Mačvi, Beogradu, u Šumadiji, na jugu Banata, u Braničevskom okrugu, Pomoravlju i u Podunavlju.

Na pojedinim lokacijama očekuje se velika količina padavina, ponegde od 30 do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Zbog očekivanih grmljavinskih nepogoda, posle podne i uveče preporučuje se povećan oprez i izbegavanje boravka na kritičnim mestima. Oprez će biti neophodan i u saobraćaju.

Postepeno smirivanje vremena očekuje se kasnije tokom večeri, tokom noći uslediće i prestanak padavina, a do narednog jutra padavina može biti samo još na istoku Srbije.

Iako će danas biti promenljivo vreme, očekuje se veoma toplo, ali i sparno. Maksimalna temperatura biće od 27 do 31°C, u Beogradu do 30°C.

Prljava kiša
S obzirom na to da se danas očekuje izraženo južno strujanje, osim tople vazdušne mase, stizaće i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se u predelima sa padavinama očekuje prljava kiša. Ova pojava najviše će biti vidljiva na vozilima po prestanku padavina.
Petak će doneti kratkotrajnu stabilizaciju vremena, ali već za vikend očekuje se i više nego burna meteorološka sitacija.

U SRBIJU STIŽE PRLJAVA KIŠA: Ciklon sa Mediterana donosi nam pesak iz Sahare, a evo kakvo će vreme biti do kraja nedelje

(Pančevac/Telegraf)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.