KOVAČIČKI OKTOBAR: Bogat program tokom prvog vikenda celomesečne manifestacije

16:19

22.09.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTVOK

Ovogodišnji „Kovačički oktobar“ počinje u petak 29. septembra. Na trgu ispred Doma kulture je u 17 sati je polaganje venaca na spomenik palim borcima Kovačice. U 20 sati u dvorištu Mesne zajednice na programu je rok veče. Posle lokalnih bendova nastupa poznata beogradska grupa Zana. Nakon Zane, nastupiće DJ.

Najviše dešavanja biće organizovanih u subotu 30. septembra. U 12 sati je u velikoj sali Mesne zajednice najpre svečana sednica Saveta Mesne zajednice u Kovačici. Otvaranje 72. salona naivne umetnosti u Galeriji naivne umetnosti je u 13 sati. Izložbu jubilaraca slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji organizuje Galerija Babka, a u 14 sati se organizuje i turnir u katanu, društvenoj igri u prostorijama Društvenog kutka „Mozaik“ u Janošikovoj ulici.

Nekoliko događaja u dvorištu Mesne zajednice planirano je da počne u 15 sati: muzičari, pevači i igrači folklora pripremaju tradicionalnu manifestaciju „Amateri svome mestu“, zatim Vašar rukotvorina i gastronomskih specijaliteta, kuvanje brindzovih knedli, kao i tortijada.

U srcu SRC-a – Sportsko-rekreativnog centra „Slavija“ pomenute subote, 30. septembra, sa početkom u 16 sati odigraće prijateljsku utakmicu večiti rivali – domaća Slavija i padinska Dolina. Muzičko veče sa slovačkom narodnom muzikom i narodnim veseljem planirano je da u dvorištu Mesne zajednice počne u 19 sati.

U nedelju 1. oktobra će sva dešavanja biti organizovana u Sportsko-rekreativnom centru „Slavija“. U devet sati je Gulašijada, u 10 počinju dva događaja: fudbalski turnir petlića i dečiji dan. Pomenuti dečiji dan, biće uvertira za Dečju nedelju, koja počinje u ponedeljak 2. oktobra.

FESTIVAL JABUKE 24. SEPTEMBRA U CREPAJI: Bogat kulturno-umetnički program i zanimljiva takmičenja u okviru manifestacije

(Pančevac/RTVOK)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.