ZAVRŠEN 20. ETHNO.COM FESTIVAL: Pogledajte kako je bilo FOTO i VIDEO

09:44

25.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Ethno.com festival je i ove godine okupio  neka od najznačajnih imena srpske world music scene. Prve festivalske večeri nastupili su Pjevačka družina Svetlane Spajić, u sastavu Svetlana Spajić, Marija Meršnik, Ana Mratinković, Tijana Stanković, uz specijalnu gošću Olgu Krasojević, kao i Ansambl Renesans.

Pančevac

Pjevačka družina Svetlane Spajić nastala je 2009. godine u Beogradu i već od samog osnivanja počela je da stiče svetsku reputaciju. Tokom prethodne tri decenije Svetlana Spajić usvajala je srpske tradicionalne pesme sa područja Dalmacije, Bosanske Krajine, planine Ozren, zapadne Slavonije, istočne Srbije,  rodnog Podrinja…

Druge večeri publika je uživala u nastupu EJO/Ethno Jazz Orchestra Vasil Hadžimanov Bendu.

PančevacEJO/Ethno Jazz Orchestra, a na repertoaru su obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorske numere koje su inspirisane fusion jazz-om, afričkom muzikom,  muzikom Balkana.

Treće festivalske večeri nastupili su Kal – Rock’N’Roma, etno-sastav poznat i van granica Srbije, koji kombinuje muziku Zapadnog Balkana sa svingom, džezom, bluzom, popom, stvarajući tako sasvim nov i originalan zvuk.

Festival je zatvoren koncertom grupe Naked, koja u svom slojevitom i energičnom muzičkom izrazu spaja različite muzičke tradicije, u sinergiji sa osobenostima džeza, fanka, roka i fri muzike.

Pančevac

VASIL HADŽIMANOV BEND PRIREDIO KONCERT ZA PAMĆENJE: Premijerno izvedene pesme sa najnovijeg albuma pred pančevačkom publikom FOTO i VIDEO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.