PRVI SNIMCI UHAPŠENIH SRBA IZ BANJSKE: Kurtijevi specijalci ih sprovode u sud! Određen im jednomesečni pritvor VIDEO

13:13

26.09.2023

Podeli vest:

Pritnscren/Koha

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci dvojice Srba uhapšenih u Banjskoj. Kako se navodi u objavama u pitanju su B.S. i D.M.

Kurtijevi specijalci sproveli su ih sa lisicama na rukama u sud u Prištini.

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je pritvor u trajanju od mesec dana dvojici uhapšenih Srba u Banjskoj, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, potvrdio je za Kosovo onlajn advokat Dejan A. Vasić.
Dušanu Maksimoviću stavljeno je na teret krivično delo pripremanje terorizma, kazao je njegov branilac Dejan A. Vasić.

„Mi ćemo sa punim poverenjem sačekati forenzičke nalaze koji se odnose na telefon mog branjenika, kada očekujemo da će istina izaći na videlo da on apsolutno nije imao bilo kakve veze sa samim događajem čime će se nesumnjivo utvrditi da on nije kriv za krivično delo za koje ga Specijalno tužilaštvo sumnjiči“, rekao je Vasić.

Blagoje Spasojević tereti se za izvršenje krivično dela terorizma.

Advokati Blagoja Spasojevića i Dušana Maksimovića, Ljubomir Pantović i Dejan A. Vasić, sutra će uložiti žalbu na odluku suda.

Nakon sukoba u selu Banjska koji su se desili u nedelju, administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni i nemoguće je na tim prelazima ući na Kosovo iz pravca centralne Srbije.
Kosovska policija blokirala je i ulaz u selo Banjska tako da se u to selo ne može doći, niti izaći ni iz pravca Zvečana, Zubinog Potoka, ali ni sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica – Leposavić.

U sukobu su poginula četiri Srbina i jedan pripadnik kosovske policije, a sinoć su se desila i nova hapšenja u Banjskoj.

TRAŽIO SAM DA KFOR PREUZME BRIGU O BEZBEDNOSTI NA SEVERU KIM: Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte

AMERIČKA KONGRESMENKA UDARILA NA KURTIJA: Nasilje je neprihvatljivo! Priština mora da se pridržava Briselskog sporazuma i formira ZSO!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.