UOČI SVETSKOG DANA TURIZMA: U subotu tri besplatna turistička obilaska Pančeva EVO I SATNICE PROGRAMA!

17:05

26.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Udruženje građana „Poseti Pančevo“ poziva sve zainteresovane sugrađane na trI besplatna turistička događaja pod nazivom „Kulturna stanica Pančevo“, koji će se održati u subotu, 30. septembra 2023. godine.

Prvi turistički obilazak pod nazivom „Versko Pančevo“ zakazan je za 10 sati, a mesto okupljanja je prelepa porta Preobraženske crkve u Gornjoj varoši. Ovo je prilika da se istraži bogato versko nasleđe Pančeva i posete verski objekti koji već stotinama godina služe sugrađanima u religiozne svrhe.

Drugi turistički obilazak rezervisan je za „Književno Pančevo“. Sastanak je planiran za 13 sati na platou ispred Narodnog muzeja, u Gradskom parku. Tokom ovog obilaska, prisutni će biti u prilici da istraže bogatu istoriju, tradiciju, kulturu i baštinu pisane književne i novinarske reči u Pančevu.

Treći obilazak pod nazivom „Zagonetno Pančevo“ planiran je za 16 sati na platou ispred zgrade Gradske uprave. Ovaj obilazak će biti poseban jer će njegov sadržaj ostati tajna.

Facebook/Poseti Pančevo

Turistički vodiči koji će posetioce voditi kroz ovu fascinantnu istoriju i kulturu Pančeva biće Živana Krejić i Nenad Živković.

Ovaj događaj se organizuje uoči Svetskog dana turizma, uz velikodušno pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Fakulteta za poslovne studije i pravo Univerziteta Union.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da otkrijete bogato kulturno nasleđe Pančeva i provedete vikend u istraživanju i zajedničkom uživanju u našem prelepom gradu.

(Pančevac)

KOVIN: Svečano otvaranje 37. Oktobarskog likovnog salona 3. oktobra u galeriji Centra za kulturu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.