DELIBLATSKA PEŠČARA: Ekološka manifestacija „U bojama ruja“ 7. oktobra na Čardaku

15:10

29.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Planinarsko društvo „Jelenak“ poziva sve zainteresovane na ekološku manifestaciju „U bojama ruja“, koja će se održati u subotu, 7. oktobra, na Čardaku u Deliblatskoj peščari.

Program počinje u 9 sati kada će se učesnici moći prijaviti, a svečano otvaranje je zakazano za 9.45. Nakon otvaranja, školska deca i odrasli krenuće u uzbudljivo pešačenje. Decu očekuju zabavne igre na stazi, dok će ostali učesnici imati priliku da biraju između staza dužine 7 i 12 kilometara. Za hrabre avanturiste, penjanje uz uže je planirano od 13 sati pored bine, dok će od 14 sati deca moći da uživaju u igrama na centralnom terenu. U 15.30 počinje muzički program koji će trajati do zatvaranja događaja u 17.30.

Svi zainteresovani mogu doći sopstvenim prevozom do Čardaka, koji se nalazi u južnom delu Deliblatske peščare.

PD „Jelenak“

U Školsko-rekreativnom centru na Čardaku nalazi se restoran koji nudi raznovrsnu ponudu hrane. Posetioci mogu unapred rezervisati svoj ručak direktnim kontaktom sa Upravom Čardaka putem mejla gordana.stanic@banatsume.rs.

Ulaz u rezervat se plaća na ulazu i u nadležnosti je JP „Vojvodinašume“, ŠG Banat. Cena ulaznice za decu iznosi 50 dinara, dok je za odrasle 100 dinara.

Organizatori skreću pažnju da na stazama u Peščari nema izvora pitke vode, te se preporučuje svim učesnicima da ponesu dovoljno tečnosti. Ipak, u centru Čardaka i u restoranu ima vode na raspolaganju. Važno je napomenuti da svako učestvuje na sopstvenu odgovornost u skladu sa svojim fizičkim sposobnostima i zdravstvenim stanjem. Svi učesnici su dužni da poštuju planinarsku etiku i uputstva organizatora.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na zvaničnoj veb stranici Planinarskog društva „Jelenak“.

PANČEVO JE GRAD SPORTA I ŠAMPIONA Gradonačelnik ugostio evropske prvake u saobraćaju! Stevanović: Put sporta je oružje u borbi protiv svega negativnog danas! FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.