NEMOJTE ZAPOSTAVITI BAKE I DEKE Dan starih obeležen u MZ Tesla besplatnim preventivnim pregledima! Održano i predavanje Kako se snaći u trećem dobu!

13:05

03.10.2023

Podeli vest:

RTV Pančevo

Stare osobe su po svojoj prirodi jedna od najranjivijih kategorija u društvu. Najveći problemi sa kojima se stari suočavaju su usamljenost, loše zdravstveno stanje i siromaštvo. U najtežem položaju su ljudi koji žive sami ili u staračkim domaćinstvima, bolesni. Povodom Međunarodnog dana starih u MZ Tesla organizovani su preventivni pregledi.

– Uvek se trudimo da uradimo nešto novo za naše stare. U MZ Tesla obavljamo preventivne preglede i imaće na temu o starimi osobama rekla je Jelena Mitić.

Sugrađani koji su u trećem dobu ističu da im je drago što su bez čekanja i zakazivanja uradili osnovne preglede , pored merenja pritiska i osnovne laboratorijske analize.

Predavanje kako se snaći kada stigne treće doba i zašto je tada važno da se posle svog radnog veka i obaveza sada posvetimo sebi objasnila je Mira Jovanović iz Doma zdravlja. Ne žuri, ne je reč za to da imamo konačno dosta vremena za sebe i stvari za koje nismo imali vremena. Da se posvetimo sebi i nađemo jedan sklad .

Važno je da se nezapostave bake i deke, one koji su tokom čitavog života bili tu kada su nam potrebni, sada je vreme da im starost učinimo lepšom i pomalo vratimo svu ljubav, brinući za njih da ne ostanu sami, napušteni i bolesni.

(Pančevac)

 

UŽIVANJE ZA NAJMLAĐE OMOLJČANE U sklopu Dečje nedelje za zabavištance organizovana radionica, predstava i obilazak seoske biblioteke! FOTO

KO ZNA PASULj DA SPREMA, NE DRMA GA TREMA Papci, svinjski repovi i sastojci tajni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.