ODRŽANE IGRE BEZ GRANICA U RECIKLAŽI U BRANKOVOJ ŠKOLI Đaci: Ako bacimo smeće trava će da uvene, a voda će da bude prljava

09:32

06.10.2023

Podeli vest:

Pritscren/RTV Pančevo

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ održano je takmičenje za učenike trećih i četvrtih razreda u reciklaži. Učestvovala su deca iz Brankove, Zmaj Jovine i Bracine škole. Najbolji na takmičenju bili su mališani iz Osnovne škole Branko Radičević, a za sve su bili obezbedeni pokloni i medalje. Takmičenje je završnica sakupljanja ambalažnog otpada koje je bilo organizovano tokom prošle školske godine u svim školama u Pančevu.

Deca već od najranijeg uzrsta u Pančevu uče šta je reciklaža i koliko je ona značajna za zaštiti životne sredine. Kroz različite igre, mališani iz tri pančevačke škole, Branko Radičević, Jovan Jovanović Zmaj i Borisav Petrov Braca, pokazala su šta su naučila o recilaži.

Reciklaža je bitna jer onda možemo da dišemo u prirodi, da nam bude lepše i da se igramo, rekao je učenik Brankove škole.

Učili smo kako treba da recikliramo sve i ako neko baci nešto na pod da mi to treba da bacimo u smeće, rekla je učenica iz OŠ Jovan Jovanović Zmaj.

Ako bacimo smeće trava će da uvene, a voda će da bude prljava ako u nju bacamo smeće. Ja uvek kada vidim smeće ja ga bacim u kantu, reko je jedan učenik.

JKP Higijena i njihov partner Eko star pak su tokom prošle školske godine u saradnji sa svim školama organizovali sakupljanje amblažnog otpada. Zaposleni u Higijeni su o tome vodili evidenciju, a najupešniji u toj akciji bili su učenici škole Borisav Petrov Braca, dok su drugo i treće mesto zauzela deca iz škola u Glogonju i Ivanovu. U nastavku realizacije ovog programa u dvorištu Brankove škole održane su i Igre bez granica u recklaži u kojoj su učestvovala deca iz tri pančevačke škole, uzrasta treći i četvrti razred.

Znaju svi da smo mi počeli kampanju od naših najmlađih sugrađana koje edukujemo da odvajaju otpad kako bi što manje tog otpada završilo na telu deponije. Mi trenutno imamo radove u našem Reciklažnom centru gde ćemo dobili liniju zahvaljujući kojoj će naši zaposleni lakše razvrstavati otpad. Zahvaljujući tome štedimo prirodne resusre i grad nam neće biti prljav.
Osnovna škola Branko Radičević aktivni je učesnik svih dešavanja koja su vezana za zaštitu životne sredine.

Mi smo u projektu Roda sa JKP „Higijenom“, Ambasadom Japana i preduzećem Eko star pak iz Beograda. Za nas je veoma značajno da smo u tom projektu, mi imamo kante za reciklažu, radimo na tome da deca što više saznaju o reciklaži, kod nas su učenici od prvog do osmog razreda uključeni u tu edukaciju. Oni koriste kante za nemenu za koju su one tu postavljen i znaju sve o tome
Ovaj događaj podržala je i Tatjana Božić gradska većnica za obrazovanje. Svi učesnci Igara bez granica u reciklaži dobili su poklone koje je obezbedio Eko star pak i medalje, a najbolji ovoga puta učenici Brankove škole su osvojili pehar.

(Pančevac)

JASENOVO: Oktobar Fest ove godine humanitarnog karaktera ZA SVE POSETIOCE MANIFESTACIJE OBEZBEĐEN BESPLATAN PASULJ

IZREKA „UČI ŠKOLU DA NE BI MORAO DA RADIŠ“ VIŠE NE VAŽI Zanatska znanja danas su bolje plaćena od akademskih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.