GRADSKA MENADŽERKA MAJA VITMAN: Radovi na kružnom toku u Svetozara Šemića su pri kraju. Još samo da se uradi horizontalna signalizacija i ozeleni prostor FOTO

14:52

06.10.2023

Podeli vest:

Pančevac/M.Šupica

Menadžerka grada Pančeva Maja Vitman obišla je radove na završetku ulice kod kružnog toka, na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Svetog Save, koji se privode kraju. Ova deonica biće puštena u rad nakon postavljanja horizontalne signalizacije.

Pančevac/M.Šupica

„Kao što ste mogli da vidite i u prethodnom periodu nama je putna infrastruktura od veoma važnog značaja i projekat javno-privatnog partnerstva, do sada smo jako mnogo uradili. Zaključno sa ovim ulicama koje privodimo kraju, to je ukupno 80 kilometara puteva, kako u gradu tako i u naseljenim mestima. Nama je ravnomeran razvoj od velikog značaja. Imamo izuzetno pozitivne utiske od strane naših sugrađana, a ono što je bitno za ovu lokaciju jeste sam njen geografski položaj, shodno da imamo blizinu zone Sever, a isto tako imamo železničku stanicu odnosno Pančevo voz, i naravno na početku ulice Svetozara Šemića očekujemo izgradnju nove autobuske stanice. Mi se trenutno nalazimo na lokaciji kod kružnog toka, kod raskrsnice Svetozara Šemića i Svetog Save, morali smo da uradimo kružni tok zbog buduće trase autobuskih linija zato što će ovo biti izuzetno frekventna lokacija, samim tim smo stvorili mogućnost da autobuska stanica funkcioniše i deluje kako treba“, rekla je Vitman.

Pančevac/M.Šupica

Ona je dodala da se radovi trenutno izvode na asfaltiranju završnog sloja u ulici Svetog Save, Svetozara Šemića i Železničke, a da je ukupna dužina trase kolovoza koja je urađena u ove tri ulice nešto više od 1000 metara.

Pančevac/M.Šupica

„Trenutno se radovi izvode na asfalitranju završnog sloja u ulici Svetog Save, Svetozara Šemića i Železničke, takođe do sada smo uradili kompletnu pešačku i biciklističku stazu u ulici Svetozara Šemića i obostrane pešačke staze u ulici Svetozara Šemića i Svetog Save, a u Železničkoj je samo jednosmerna, odnosno na jednoj strani se nalazi pešačka staza. Što se tiče same širine kolovoza, u Ulici Svetozara Šemića ona iznosi 7 metara, i odmah smo uradili sve priključke za domaćinstva koja ovde žive, kao i za privredne subjekte. Takođe su se radovi izveli i na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže, fekalne kanalizacije i atmosferske. Što se tiče vodovodne mreže projektovano je nešto više od 1000 kvadrata, urađena je nova atmosferska kanalizacija u dužini od 435 metara i dograđena je fekalna kanalizacija od oko 200 metara. Ukupna dužina trase kolovoza koja je urađena u ove tri ulice je nešto više od 1000 metara“, naglasila je Vitman.

Pančevac/M. Šupica

Pored ovoga, izvedeni su i radovi na elektroinstalacijama.

„Biće postavljeno 30 novih stubova javnog osvetljenja, takođe u Ulici Svetozara Šemića biće mogućnosti za dva autobuska stajališta, parkinge za taksi vozila, a na ovom potezu je predviđeno i oko 70 novih parking mesta“, istakla je Vitman.

Pančevac/M. Šupica

Gradska menadžerka se ovom prilikom zahvalila sugrađanima na saradnji, sugestijama i strpljenju jer je, kako kaže, izuzetno izazovno uklopiti život sa infrastukturom.

Pančevac/M.Šupica

„Juče smo ovde imali veliki problem sa parkinzima i moram da pohvalim sve sugrađane koji ovde žive na njihovom strpljenju. Isto tako bih zahvalila i na saradnji i sugestijama koje su nam dali, pošto smo u toku samog izvođenja radova imali određene izmene jer treba uklopiti život sa infrastrukturom, i to nam je bilo od velikog značaja. Ekipa koja ovde radi već nedeljama ima izuzetno dobre i pozitivne utiske sa terena i još jednom hvala puno svima na strpljenju. U toku sledeće nedelje ćemo se svakako baviti završetkom radova na ovoj lokaciji, da postavimo svetiljke, da se uradi horizontalna signalizacija, i dodatno komuniciranje sa javnim komunalnim preduzećem „Zelenilo“ koje će dodatno ozeleniti ovaj prostor. Dakle ceo izgled se kompletno menja i ono što smo imali do pre samo par nedelja sada u potpunosti drugačije izgleda, na zadovoljstvo grada Pančeva ali i svih sugrađana koji ovde žive, rade i koriste ovu lokaciju“, rekla je Vitman.

(Pančevac/A. Vugrinec)

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.