I OPOVO OBELEŽAVA DEČJU NEDELJU: Muzičke i likovne radionice za najmlađe!

19:03

06.10.2023

Podeli vest:

Glas Opova

Opštinska narodna biblioteka Opovo u saradnji sa osnovnim školama i lokalnim umetnicima, od 2. do 8. oktobra organizuje „Dečiju nedelju“, koja se ove godine održava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“. Manifestacija je posvećena deci, promociji i zaštiti dečijih prava i podršci da razviju svoju kreativnost i prepoznaju svoje potencijale.

Tokom nedelje organizovane su kreativne radionice u sve četiri opštinske škole (Sakule, Baranda, Sefkerin i Opovo. U likovnoj radionici, koju vode primenjene umetnice Olga Reljić i Jovana Ugrinov, učestvovala su deca od 3. do 5. razreda, dok je muzička radionica, čiji je cilj upoznavanje dece sa karakteristikama i elementima muzike, kao i muzičkim bontonom, a pod vođstvom violončelistkinje Duške Abramović i pijaniste Stefana Kelera, bila namenjena deci 1. i 2. razreda.

Radionice u Opovu obišli su predsednik opštine Miloš Markov i direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić. Markov je izrazio zadovoljstvo organizacijom manifestacije, a posebno činjenicom da se radionice održavaju u sva četiri opštinska mesta.

„Ovakva vrsta edukacije je izuzetno značajna za naše najmlađe sugrađane. Kulturna ustanova uživa veliko poverenje tako da je i podrška od strane lokalne samouprave kontinuirana što se vidi iz brojnih projekata koji su se poslednjih godina realizovali“, rekao je Markov nakon obilaska.

U subota je finalna kreativna radionica, koja se održava u prirodi, parku ispred galerije, a tema je slikanje na štafelaju.

 

(Pančevac/Glas Opova)

PODRŠKA GRADA PORODICAMA SA TROJKAMA I ČETVORKAMA Kuprešanin: Posebno smo ponosni na besplatne udžbenike i školski pribor! FOTO

ZA DECU JE VAŽNO DA ODRASTAJU SA ŽIVOTINJAMA Povodom svetskog dana zaštite životinja u OŠ Mika Antić održano predavanje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.