NAJMAŠTOVITIJI NAGRAĐENI U OPOVU Ovo su pobednici literarnog takmičenja Napiši bajku!

22:02

11.10.2023

Podeli vest:

Glas Opova

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, 15. septembra je održano literarno takmičenje „Napiši bajku“ u okviru festivala „Nedelja ruskog dečjeg filma – Čarobni svet bajke“.

Ova manifestacija u organizaciji Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine u Srbiji, realizovana je u Opovu i ove godine.

Takmičenje se održava u cilju privlačenja pažnje mlađe generacije ka negovanju ljubavi prema pisanom izražavanju, negovanje stvaralačkog duha i razvijanje mašte, kao i prepoznavanja i podrške talentovane dece.

Takmičenje je namenjeno učenicima osnovnoškolskog uzrasta za dve uzrasne kategorije: “mlađi uzrast” (5. i 6. razred) i “stariji uzrast” (7. i 8. razred) osnovne škole. Na literarnom takmičenju učestvovalo je 18 učenika, od 5. do 8. razreda OŠ „Dositej Obradović“ Opovo.

Zadatak takmičenja je bio da učesnici osmisle i napišu svoju bajku. Svaki rad je bio poseban i specifičan na svoj način, pun maštovitosti i kreativnosti. Svaki od radova je vredan pažnje i čitanja. Žiri je nakon višestrukog čitanja i diskusije rangirala sledeća tri mesta za kategoriju “mlađi učenici” 5. i 6. razred osnovne škole: 1. mesto – Silas Josia Taul iz VI-1 razreda; 2. mesto – Julija Petrov iz V-1 razreda; 3. mesto – Kristina Milenković iz VI-1 razreda.

Za kategoriju “stariji učenici” 7. i 8. razreda osnovne škole: 1. mesto – Teodora Kucin iz VIII-2 razreda; 2. mesto – Mila Milojević iz VIII-3 razreda; 3. mesto – Milan Stefanov iz VIII-3 razreda OŠ “Dositej Obradović” Opovo.

“Želim da se zahvalim svim takmičarima, mlađim piscima na interesovanju i učešću na takmičenju. Imam potrebu da se zahvaljim koordinatoru Literarnog takmičenja, profesorici srpskog jezika i književnosti Aniti Milanov za uspešnu realizaciju aktivnosti, kao i njenoj koleginici iz školske biblioteke – Jasmini Stankov za nesebičnu podršku. Želim da se zahvaljim direktoru OŠ “Dositej Obradović” Slaviši Miškovu za svestranu pomoć, podršku i uspešnu saradnju u okvirima manifestacije Nedelja ruskog dečijeg filma – Čarobni svet bajke u Opovu”, izjavila je predsednica Udruženja “Srbija u srcu – Rusija u duši”.

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja na interesovanju!

Autore najboljih radova organizator takmičenja je nagradio diplomama i knjigama na ruskom jeziku, a svi učesnici literarnog takmičenja su dobili pohvalnice.

“Na kraju takmičenja želim da vam kažem, dragi osnovci, svi ste bili zaista divni, vredni, marljivi i istrajni, poput junaka bajki. I želim da vam dam iskreni savet: čitajte bajke, slušajte audio bajke, gledajte filmske bajke, jednom rečju – neka bajka postane vaš prijatelj na putu odrastanja. Nikad ne gubite nadu, budite maštoviti. Odlučno sledite svoje junake iz bajke do pravog cilja sa razumevanjem vrednosti i moralnih pouka bajke. Želim vam da kroz sve strahove, prepreke ili neuspehe, ako se nađu na putu odrastanja, prođite sa lakoćom bajke, sa sigurnošću da na kraju vas čeka srećan kraj ili pravo rešenje. I neka vas bajka prati ceo život…“, poručuje Žanna Knežević.

(Pančevac/Glas Opova)

I OPOVO OBELEŽAVA DEČJU NEDELJU: Muzičke i likovne radionice za najmlađe!

PAKETI ZA NOVOROĐENE BEBE: Opštinska uprava Opovo darovala najmlađe sugrađane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.