HUMANITARNI DAN ZA JELICU U OMOLJICI: Zajedničkom solidarnošću sugrađani skupili 91.560 dinara FOTO i VIDEO

16:24

15.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Na platou ispred Doma kulture u Omoljici u nedelju, 15. oktobra održan je „Humanitarni dan za Jelicu“ na kojem je sakupljeno 91.560 dinara. Ovu akciju organizovao je Aleksandar Trbović, član Fejsbuk grupe „Humanitarne licitacije“, u saradnji sa lokalnom zajednicom iz Omoljice.

– Ja sam dosta aktivan na Fejsbuk grupi „Humanitarne licitacije“, ovo je treći put da organizujem humanitarnu akciju za pomoć Jelici Kovačević. Njoj je novac potreban za dalje lečenje matičnim ćelijama u Kijevu. Ovog puta sam akciju organizovao u Omoljici, selu iz kojeg dolazi Jelica. Sa mnom su došla i tri kuvara koja su danas pripremila 200 porcija pasulja. Zahvalio bih se Omoljičanima na podršci, zajedničkim snagama smo sakupili 91.560 dinara. Sav novac će odmah biti uplaćen na Jelicin račun, rekao je Trbović.

Pančevac

Tokom „Humanitarnog dana za Jelicu“ prikupljali su se i dobrovoljni prilozi u vidu predmeta koji se ne koriste, a svaki od njih biće prodat na humanitarnim licitacijama.

Pančevac

– Sve predmete koje smo danas skupili ćemo prodati putem humanitarnih licitacija. Onaj ko kupi predmet vrednost istog će uplatiti na Jelicin račun i poslati nam dokaz o uplati, nakon kojeg ćemo poslati predmet na adresu kupca, istakao je Trbović.

Pančevac

Dušan Lukić, direktor Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Omoljici rekao je da je izuzetno zadovoljan odzivom sugrađana i da je pravo zadovoljstvo pomoći drugima u nevolji, posebno kada je reč o nekome ko dolazi iz lokalne zajednice.

– Kada me je Aleksandar kontaktirao i rekao o čemu je reč, odmah smo se organizovali. Mi smo tu da pomognemo koliko možemo, pružili smo tehničku podršku ovoj akciji i postarali se da organizatori ostvare sve što su zamislili. Izuzetno sam zadovoljan odzivom Omoljčana, ljudi su dolazili tokom čitavog trajanja akcije i ostavljali novčane priloge, kupovali porcije pasulja, donirali razne predmete. Tu smo da pomognemo kad god je to potrebno, rekao je Lukić.

Pančevac

U toku ove akcije bio je organizovan i humanitarni bazar rukotvorina na kojem su članice Udruženja žena „Omoljčanke“ prodavale svoje proizvode – kolače, zimnicu, vezove, pletiva, torbe i igračke.

Pančevac

– Naše udruženje se rado odazvalo akciji pomoći za našu sugrađanku. Članice udruženja su deo svojih rukotvorina namenile Jelici, a sav prikupljen novac od prodaje dat je za njeno lečenje. Velika nam je čast što smo makar malo pomogle i nadamo se da će Jelica uspešno otići na dalje lečenje, rekla je Slavica Polić, predsednica Udruženja žena „Omoljčanke“.

Pančevac

Za sve posetioce „Humanitarnog dana za Jelicu“ bio je priređen i kulturno-umetnički program. Najmlađi polaznici KUD „Žisel“ iz Omoljice za sve prisutne su izveli deo tradicionalnih igara i izmamili osmehe i aplauze svih prisutnih.

Akcija „Humanitarni dan za Jelicu“ realizovana je uz podršku Mesne zajednice Omoljica, Doma kulture „Vuk Karadžić“ Omoljica, Udruženja žena „Omoljčanke“ iz Omoljice i KUD „Žisel“ iz Omoljice.

(Pančevac/A.Vugrinec)

KAKO DA UČIM IŠTA KAD NE JEDEM NIŠTA Učenici iz Banatskog Novog Sela prezentovali najbolji rad i biće ambasadori Srbije u Indiji!

ČAS U PRIRODI: Učenici iz Omoljice posetili voćnjak u Ivanovu i uživali u berbi jabuka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.