NISMO ROĐENI DA BISMO BILI SAMI Predavanje o empatiji u Gradskoj biblioteci: Ako trenutno nemamo životnih problema, to ne znači da je naše mentalno zdravlje dobro! FOTO

15:34

18.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Ako trenutno nemamo životnih problema, to ne znači da je naše mentalno zdravlje dobro i da ne moramo da vodimo računa o njemu, kaže dr Sanja Kalaba lekar bolnice za psihijatriske bolesti „dr Slavoljub Bakalović“ iz Vršca. Ona ističe da nismo rođeni na ovom svetu da bismo bili sami.

printscreen/RTV Pančevo

– U to mentalno zdravlje spada to da ja imam blagostanje. Dakle da u okviru jednog dana, jedne radne nedelje, jednog meseca i jedne godine imam sve što je jednom mentalno zdravom čoveku potrebno. Dakle i rad i zabavu i odmor i sve ostalo. Ali i edukacija o tome kako ja svoje mentalno zdravlje održavam. Izuzetno je važno pogotovo u današnje vreme problema sa tim mentalnim zdravljem neko čini mi se da ono izlazi iz svoje senke, rekla je dr Sanja Kalaba.

printscreen/RTV Pančevo

Vaspitačica Nataša Babeu naglašava da decu u predškolskom uzrastu treba učiti empatiji, jer će u suprotnom imati velike predispodizicije za nerazumevanje i uključivanje u socijalni život.

– Tako da se mi u našem savetovalištu za decu i mlade zaista trudimo da kroz različite radionice da upravo to razvijemo kod dece, rekla je vaspitačica Nataša Babeu.

– Mentalno zdravlje i empatija nisu bitni samo tokom trajanja festivala i nedelje mentalnog zdravlja već tokom cele godinie. Mentalno zdravlje i empatija deo su naše svakodnevice i veoma su bitni, ističe psiholog Ivana Stojković.

– Pre svega u radu sa decom to negde pokušavamo i da dostignemo u radu sa decom pre svega, da predstavimo empatiju i prepoznamo da li smo empatični i prema kome smo skloni da budemo empatični, na koji način mi to zapravo radimo sa emocijama, rekla je naglašava Stojković

Festival mentalnog zdravlja u Pančevu traje do 20.oktobra u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Pančeva i Udruženja „Pneuma“ koji su pripremili brojna predavanja na temu mentalnog zdravlja.

(Pančevac)

VRATA CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE ŠIROM OTVORENA Za četiri meseca rada obratilo se 200 naših sugrađana

SAVETOVALIŠTE ZA MLADE U SKLOPU CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE Jević: Ovde je adekvatnije da se razgovara o njihovim problemima FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.