PANČEVAČKA BIBLIOTEKA NA SAJMU KNJIGA Ove godine biće predstavljena specijalizovana izdanja namenjena određenoj ciljnoj grupi čitalaca

18:31

18.10.2023

Podeli vest:

Foto: YT

U subotu, 21. oktobra, počinje 66. po redu Sajam knjiga, a Gradska biblioteka Pančevo kao i svake godine imaće svoj štand, na kom će naši pisci promovisati svoje knjige.

Ove godine, biblioteka je pripremila poseban događaj za posetioce. Prema rečima Nemanje Rotara, PR-a Gradske biblioteke, štand će biti veći za tridesetak kvadrata, što će omogućiti gradskim izdavačima da promovišu svoja dela.

„Svečano otvaranje štanda zakazano je za 22. oktobar u 18 časova, a svakoga dana tokom sajma predviđene su promocije odabranih knjiga. Kao i svake godine tu su naše kuće kulture koje okupljamo, od Narodnog muzeja, Zavoda za zaštitu spomenika, Istorijskog arhiva, Doma omladine, preko kulturno-prosvetne zajednice, Reginalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, ali i „Pasaža“ koji je naš partner i koji će i ove godine pomoći da taj štand izgleda vizuelno drugačije od ostalih što će dodatno privući pažnju posetilaca sajma da dođu i pogledaju kvalitetna izdanja koja grad Pančevo nudi“, rekao je Rotar.

Izdavačka ponuda Gradske biblioteke ove godine uključuje specijalizovana izdanja, namenjena određenoj ciljnoj grupi čitalaca.

„Ove godine, iako ima nešto beletristike iz naše biblioteke, većinom su to profilisana izdanja, stručne knjige koje se kontinuirano obnavljaju, reflektujući rastuće interesovanje čitalaca za određene tematske oblasti.“

Ovogodišnji Sajam knjiga traje od 21. do 29. oktobra, i pružiće posetiocima priliku da istraže bogatstvo literature i kulture koju Pančevo nudi. Ova manifestacija ne samo što promoviše pisce i izdavače, već i obogaćuje duhovni život zajednice, čineći knjige i znanje dostupnim svima. U Gradskoj biblioteci Pančevo, pripremajući se za ovogodišnji sajam, nadaju se da će inspirisati posetioce da se dive svetu reči i otkriju nove literarne bisere.

(Pančevac)

TAKMIČENJE PANDEBATA ODRŽANO U PANČEVU: Pobedio tim „Apostoli Klio“ učenika drugog razreda Gimnazije „Uroš Predić“

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.