KULTURNI CENTAR PANČEVO: Sutra počinje XXII Međunarodni festival harfe, deo programa i u našem gradu

09:01

24.10.2023

Podeli vest:

Pixabay

Od 25. oktobra do 1. novembra 2023. godine biće održan Međunarodni festival harfe na više lokacija u Beogradu i u Kulturnom centru Pančeva.

Kontinuirano, već 22. godine ovaj festival je jedna od najznačajnijih tačaka na kulturnoj mapi prestonice.

Iz godine u godinu publika je na tematski raznovrsnim koncertima u prilici da uživa u muziciranju vrhunskih harfistkinja i harfista iz celog sveta.

Festival će biti otvoren u sredu, 25. oktobra od 18.00 časova, u Galeriji Kolarčeve zadužbine nastupom Mirjam Šreder iz Austrije.

Iste večeri, ali u Kulturnom centru Pančeva, od 19 časova biće upriličen audio- vizuelni ugođaj – Emilija Đorđević, harfistkinja i Gorana Aća, likovna umetnica nastupaju u multimedijalnom koncertu “Predeli harmonije – muzika za solo harfu i likovnu umetnost“.

Šest kompozicija iz epoha baroka, klasicizma, romantizma i 20. veka biće propraćene pejzažima/digitalnim slikama. Uz svaku kompoziciju osmišljena je slika koja prikazuje isti predeo, ali tokom različitog doba dana.

Šest kompozicija obuhvatiće period od jednog dana, od svitanja do kasne noći, čime se muzici daje i koncept vremena.

(Pančevac/Headliner.rs)

STARČEVAČKA TAMBURICA 29. OKTOBRA Na festivalu će nastupiti tamburaški sastavi iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i Srbije!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.