DR ZLATAN ELEK NOVI PREDSEDNIK SRPSKE LISTE Izglasano je i pet potpredsednika, kao i članovi Predsedništva

16:05

24.10.2023

Podeli vest:

printscreen/Kosovo online

Na Izbornoj skupštini u Kosovskoj Mitrovici za predsednika Srpske liste izabran je prof. dr Zlatan Elek. Izglasano je i pet potpredsednika, kao i članovi Predsedništva. Srpska lista će i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Kosovu i Metohiji, poručuje Elek.

Prof. dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u tom gradu, jednoglasno je izabran za novog predsednika Srpske liste umesto dosadašnjeg predsednika Gorana Rakića.

Elek je izrazio zahvalnost delegatima Srpske liste na podršci, poverenju i časti koja mu je ukazana.

Ujedno je zahvalio i prethodnom rukovodstvu Srpske liste na zalaganju koje su pokazali u borbi za interese srpskog naroda u izuzetno složenim okolnostima, saopšteno je iz Srpske liste.

Elek je, kako se navodi, poručio da će Srpska lista i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i da će sve važne političke odluke uvek donositi u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom, a u interesu čitavog srpskog naroda čuvajući preko potrebno jedinstvo.

 

Izabrano pet potpredsednika i Predsedništvo

Na izbornoj sednici Srpske liste, u sedištu stranke, na kojoj je birano rukovodstvo, izabrano je i pet potpredsednika.

Novi potpredsednici su bivši predsednik Opštine Zvečan i zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica, spec. dr Dragiša Milović, predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić, direktorka Studentskog centra Dragana Antonijević, dekanica Ekonomskog fakulteta, prof dr. Tanja Vujović i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac.

Za članove Predsedništva Srpske liste izabrani su Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić, Saša Milošević.

Portparol Srpske liste biće Igor Simić.

Nakon izbora novog rukovodstva, bivši predsednik Goran Rakić je kratko izjavio da će Srpska lista održavati jedinstvo i da će biti na relaciji sa Beogradom.

Prema njegovim rečima, odluke će se donositi u skladu sa situacijom na terenu, u zavisnosti od toga kako se ona razvija.

 

(Pančevac/RTS)

SEDNICA SB UN O KIM Ana Brnabić: Priština želi da Srbi odu, svedočimo kampanji tihog etničkog čišćenja

SRBI MU VERUJU I VOLE GA! VIZIJE OCA GAVRILA SE I DANAS ISPUNJAVAJU: Joj, ćerko, vidi mesec krvav, crveni barjaci sa neba kreću na Kosovo VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.