ZAJEDNICI ZAJEDNO: Pančevačkim školama 16,5 miliona dinara

22:01

24.10.2023

Podeli vest:

Tehnička škola 23. maj Pančevo

Kroz jubilarni 15. konkurs programa „Zajednici zajedno“ koji je kompanija NIS posvetila obrazovanju i nauci, u želji da motiviše mlade da stiču nova znanja i bave se naukom, podržano je sa 16,5 miliona dinara i osam pančevačkih škola.

Na ovom konkursu podržani su projekti osnovnih škola „Branko Radičević“, „Mika Antić“, „Sveti Sava“, „Žarko Zrenjanin“ i srednjih škola: Tehnička škola 23. maj, Mašinska škola Pančevo, Elektrotehnička škola i Muzička škola.

OŠ „Branko Radičević“ iz Pančeva dobila je iznos od 2.394.000 dinara za unapređenje uslova za rad i izvođenje nastave zamenom spoljašnjih prozora na objektu škole koji nisu obuhvaćeni prethodnim uređenjem, čime se postiže veća ušteda toplotne energije, kao i bolja zagrejanost prostorija.

OŠ „Miroslav Antić-Mika“ iz Pančeva dobila je iznos od 1.510.500 dinara za zamenu 30 unutrašnjih vrata koja nisu menjana od izgradnje škole sa ciljem sprečavanja daljih oštećenja stolarije, stvaranja uslova za kvalitetnije izvođenje nastave, rešavanja pitanja bezbednosti učenika, ali i održavanja higijene prostorija škole.

OŠ „Sveti Sava“ iz Pančeva dobila je iznos od 2.641.000 dinara za obezbeđivanje adekvatnih uslova za izvođenje nastavnog procesa zamenom postojećih spoljašnjih prozora i vrata aluminijumskom stolarijom, a u cilju lakšeg zagrevanja učionica velikih površina u zimskom periodu i podizanja energetske efikasnosti objekta škole.

OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela dobila je 3.233.496 dinara za opremanje kabineta hemije i fizike učioničkom opremom i nastavnim sredstvima u vidu oglednog stola sa sudoperom, ormara za čuvanje hemikalija, laboratorijskih posuda i reagenasa; podizanje funkcionalnosti objekta sanacijom dečjih umivaonika

Tehnička škola „23. maj” iz Pančeva dobila je 2.500.000 dinara za omogućavanje i pružanje uslova za kvalitetno izvođenje nastavnog procesa zamenom prozora u hemijskim laboratorijama, što ujedno doprinosi i podizanju nivoa energetske efikasnosti objekta škole.

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Pančeva dobila je 1.004.955 dinara za unapređenje nastavnog procesa na predmetima programiranje, web programiranje, web dizajn, računarske mreže, računarski sistemi, baze podataka i bežične komunikacije, nabavkom 15 računara adekvatne konfiguracije za kabinet koji koristi 296 učenika iz 10 odeljenja.

Mašinska škola „Pančevo“ dobila je 1.250.000 dinara za opremanje kabineta namenjenog za održavanje nastave u oblasti elektrotehnike i elektronike nabavkom 15 novih računara adekvatne konfiguracije koji nisu zanavljani 14 godina, a u cilju usavršavanja nastavnog procesa u skladu sa napretkom informacionih tehnologija.

Muzička škola „Jovan Bandur” iz Pančeva dobila je iznos od 1.966.049 dinara za podizanje funkcionalnosti objekta škole sanacijom poda u površini od 133 kvadrata, izvođenjem električnih radova, postavkom nove rasvete i novih aluminijumskih vrata i adaptacijom i sređivanjem ulaznog hodnika.

Na Konkursu je za podršku ove godine izabrano čak 54 projekata osnovnih i srednjih škola u domenu osavremenjivanja nastavnog procesa i infrastrukture objekata, kao i naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova, čiji projekti za cilj imaju unapređenje infrastrukturnih i inovacionih kapaciteta naučnih ustanova.

Projekti će, osim u Pančevu, biti realizovani i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Zrenjaninu, Požarevacu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

LAPTOPOVI ZA ĐAKE GIMNAZIJE U KOVAČICI Matica slovačka u Srbiji u saradnji sa Slovačkom sprovela akciju dodele

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.