OD STARČEVA DO OSTROGA Novi aparati za dečije odeljenje zahvaljujući humanosti Nenada Miščevića i Radovana Perovića

15:53

25.10.2023

Podeli vest:

Printcreen/RTV Pančevo

Upornost, istrajnost i vera bili su dovoljni da Nenad Miščević i Radovan Perović  iz Starčeva pešice stignu do Ostroga, uključe u svoju akciju sve humane ljude i prikupe preko milion i po dinara za  kupovinu novih aparata za Dečije interno odeljenje Opšte bolnice. Dva ekg aparata plus oksimetar infuziona pumpa i drugi aparati počeće da se koriste za dijagnostiku i lečenje dece.

Direktor Opšte bolnice doktor Slobodan Ovuka zahvalio se ovim humanim ljudima.

„Ovo je jedan divan primer da je objedinjena briga i o duhovnom i o fizičkom zdravlju, oni su poduzeli jedan podvig i obišli jednu od najvećih svetinja Srpske pravoslavne crkve i u tom hodanju i obilasku uspeli su da aktiviraju ljude dobre volje i dobrotvore koji su bili spremni da ulažu određena finansijska sredstva da se kupi oprema za pedijatriju koja nam je preko potrebna i svakako da je ovo jedinstven primer da se brinemo o zdravlju najmlađih na ovako jedan uzvišen način“, rekao je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Ovuka.

„Moram da se zahvalim našim prijateljima Nenadu i Radovanu zbog podviga koji su izveli i motivisali mnoge ljude da pomognu. Mi sada raspolažemo sa novom opremom, došli smo do toga da staro ne možemo popravljati a ovo novo će nam mnogo značiti“, rekao je dr Slobodan Prodanović.

Skromni, ali veoma zdaovljni što su postigli svoj cilj i, kako kažu, napravili svoj poslednji korak ka ostvarenju cilja.

„Poslednji korak našeg putovanja dugog 450 km, i svakako najlepši i najznačajniji. Drago nam je ako smo uspeli da pokažem  da je prava naša suština da služimo, pomognemo drugima, i da na taj način dolazimo do ličnih ispunjenja. Sve je do nas“, rekao je Nenad Miščević.

„Osećam se fenomenalno sve za našu decu i zahvaljujem se svim ljudima i porodicama koje su pomogle“, rekao je  Radovan Perović.

Zahvaljući novim aparatima Dečije Interno odeljenje sada ima nove savremene, uređaje koji su im neophodni u svakodnevnom lečenju dece. I kako Nenad reče, ne smemo da zaboravimo da je naša svrha da pomažemo drugima i da je to ono što nas čini srećnima.

(Pančevac)

POČELO PRIJAVLJIVANJE: Novčana pomoć roditeljima od jedne do tri prosečne plate

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.