VITMAN: U toku asfaltiranje Prvomajske ulice u Kačarevu

14:22

27.10.2023

Podeli vest:

Pancevac

Gradska menadžerka Maja Vitman posetila je danas gradilište u Kačarevu, gde je u toku postavljanje poslednjeg sloja asfalta u dužini od 1.200 metara u ulici Prvomajskoj.

„Ponosni smo na svaki asfaltiran metar puta koji smo uradili. Putna infrastruktura nam je od velikog značaja. Zahvalni smo na izuzetnoj saradnji sa Mesnom zajednicom i građanima Kačareva. U tom smeru nastavljamo saradnju i buduća ulaganja. Prioriteti građana su nam na prvom mestu i tako planiramo sve strateške projekte. Naša zajednička zalaganja nam daju vetar u leđa, i zato treba da radimo još više i efikasnije. U toku oktobra radove smo izveli u ulici Narodnog fronta i Prvomajskoj. Na osnovu prioriteta koji smo dobili od strane MZ Kačarevo rehabilitovana je ulica Narodnog fronta, skinut je sloj starog asfalta koji je dotrajao i urađena su dva sloja novog asfalta u dužini 1.500 m. Danas se radovi izvode na završnom sloju u Prvomajskoj ulici u dužini ulice od oko 1.200 m. Nakon završenog asfaltiranja uradiće se bankine od kamenog agregata širine pola metra, urediće se kanali gde je to potrebno“, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Projektom javnog privatnog parterstva koji je dao izuzetne rezultute na teritoriji grada Pančeva i naseljenih mesta urađeno je 172 ulica, odnosno 87,7 km puteva. Od toga u Kačarevu je urađena rehabilitacija kolovoza u dužini od 7 km, odnosno 12 ulica na kolovozima, parkinzima i trotoarima.

Pored radova koje završavano ovim krugog u ulici Narodnog fronta i Prvomajskoj, u prethodnom periodu smo uradili još 10 ulica u dužini od oko 5,3 km.

Spisak ulica u Kačarevu:

Ulica Vinogradska L=632,26 m
Ulica Makedonska L= 111,87 m
Ulica Narodnog fronta-trotoar L= 770,00 m
Ulica Veljka Vlahović L=212,06 m
Ulica Maršala Tita-parkinzi L=253,00m
Ulica Proleterska L=970,00 m
Ulica Kosovska L=925,00 m
Ulica Hercegovačka L=477,00 m
Ulica Ratka Pavlović L=170,00 m
Ulica Borisa Kidriča L=755,00 m

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Vitman (@maja.vitman)

„To znači da je u prethodne tri godine rehabilitovano oko 7 km što kolovoza, parkinga i trotoara. Pored radova u Kačarevu radovi su u toku na rehabilitaciji ulica i javnih površina u naseljenim mestima Omoljica, Banatski Brestovac, Glogonj, Banatsko Novo Selo, Starčevo i Dolovo. Sa radovima se kreće u toku narednog perioda u Jabuci“, rekla je Vitman.

Na prethodnoj Skupštini grada Pančeva je usvojena odluka za novi projekat Javnog privatnog partnerstva koji će se odnositi na projektovanje, izgradnju i rekonstrukciju novih ulica u gradu u čiju realizaciju će se ući u toku sledeće kalendarske godine.

(Pančevac/GradPančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.