OČUVANJE SRPSKE KULTURE I TRADICIJE Festival folklora u sećanje na Veru Sekulić održan u Bavaništu

15:04

31.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Festival folklora organizuje se u sećanje na Veru Sekulić, izuzetnu ženu koja je pre mnogo godina osmislila manifestaciju “Dani ćirilice”, u cilju očuvanja srpskog jezika.

Jedan od organizatora festivala i umetnički rukovodilac KUD „Aca Obradović“ iz Bavaništa Marko Mićić, kaže da su se igrači potrudili da se na najbolji mogući način predstave gledaocima u Domu kulture u Bavaništu.

– Večeras ćemo videti raznolik program. Imaćemo dve pesme koje će izvesti naša članica KUD-a Danijela, izvešće pesmu „Trojanka na vodu“ i „Marija ćero mori“. Naš ansambl će izvesti „Igre iz Banata“, potom „Igre iz centralne Srbije“ i premijerno „Igre sa kosovskog pomoravlja“. Gosti će nam se predstaviti sa igrama iz zapadne Srbije, „Ciganske igre“ i „Ljubavne igre“ iz Vojvodine, „Bosilegradsko krajište“. Gosti iz Kovina će nam se predstaviti „Igrama Vlaškim“, kao i sa „Igrama iz Vranjskog polja“, naglasio je Mićić.

Anđela Obradović, članica KUD „Kostolac“, nastupila je po drugi put na igrama „Vera iz Banata za ceo svet“.

– Večeras ćemo se predstaviti sa tri koreografije. To će biti „Igre iz zapadne Srbije“, potom „Ljubavnom ciganskom igrom iz Vojvodine“, i na kraju „Igrama iz Bosilegradskog krajišta“. Očekujemo dobar provod i da ćemo se zabaviti kao prošli put, rekla je Obradović.

Dugogodišnji član KUD „Aca Obradović“ iz Bavaništa Sanja Stanković otkrila je kojim su se igrama predstavili domaćini ovog festivala.

– Igraćemo „Igre iz okoline Radovca“, kao i „Igre iz okoline Vranjskog polja“. Ne znam tačno koji je ovo put, ali sam do sada dosta puta nastupala, istakla je Stanković.

Na festivalu „Vera iz Banata za ceo svet“, čiji je glavni organizator KUD „Aca Obradović“ iz Bavaništa, premijerno je odigrana i koreografija „Igre iz Centralne Srbije“, kao i koreografija „Na toj mi ravno Kosovo“. Ulaz na ovu manifestaciju bio je besplatan.

(Pančevac)

 

MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA U ČAČKU: Pogledajte nastup KUD „Banatski vez“ iz Dolova FOTO i VIDEO

PANČEVAČKI FOLKLORNI ANSAMBL NAJBOLJI U VRBASU! KUD Stanko Paunović na 59. Festivalu muzičkih društava Vojvodine nagrađen zlatnom plaketom i sa dve specijalne nagrade!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.