SJAJNE VESTI IZ AUBU DABIJA: Džudisti Stanišić i Jočić vraćaju se sa dve medalje!

19:26

31.10.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva
Na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju Slavko Stanišić iz džudo kluba Dinamo i Miroslav Jočić iz džudo akademije „Jočić” iz Starčeva osvojili su bronzane medalje.
Slavko Stanišić se posebno pripremao za ovo prvenstvo, jer je želeo da nastupi prvi put u kategoriji ispod 100 kilograma i zbog toga je naporno trenirao da bi izgubio kilograme.
Malo je nedostajalo da i ovde stigne do borbe za prvaka sveta. On je u polufinalu izgubio od Stefana Banija posle izjednačene borbe, ali su mu sudije dodelile jednu kaznu i u finale se plasirao Italijan koji je kasnije osvojio i zlatnu medalju. Stanišić je u borbi za treće mesto bio bolji od Pedra Kruza iz Brazila i na njegovim grudima našla se i 12. medalja sa evropksih i svetskih šampionata za veterane.

Privatna arhiva

Miroslav Jočić je u kategoriji ispod 81. kilograma takođe imao težak put do medalje, ali je u odlučujućoj borbi za bronzano odličje bio bolji od džudiste iz Austrije, tako da će zahvaljujući ovoj dvojici Pančevaca naš grad biti bogatiji za još dve medalje sa svetskih takmičenja.

Privatna arhiva

(Pančevac/GJ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.