OTVOREN 26. PANČEVAČKI DŽEZ FESTIVAL Srpski pijanista Ivan Aleksijević uveo publiku u magični svet džeza

20:06

04.11.2023

Podeli vest:

Printscreen

U Kulturnom centru Pančeva svečano je otvoren 26. pančevački džez festival koji će trajati do 5. novembra. Ovaj festival je otvoren koncertom pančevačkog pijaniste Ivana Aleksijevića.

Prve večeri 26. pančevačkog džez festivala, u Dvorani Kulturnog centra Pančeva nastupio je srpski pijanista Ivan Aleksijević, jedan od najistaknutijih muzičara sa domaće džez scene, internacionalni trio britanskog saksofoniste Endija Šeparda i trio italijanskog pijaniste Alesandra Lanconija sa specijalnim gostom, saksofonistom Frančeskom Kafizom.  Aleksijević je publici predstavio svoj novi album i pančevacku publiku oduševio izvođenjem numera umetnika Nikola Pejakovića u aranžmanu za klavir.

Gradska većnica za kulturu i omladinu, Marija Jević, pozdravila je prisutne i poručila da je pančevački džez festival zauzeo značajno mesto na džezerskoj mapi sveta, kao i da će grad Pančevo nastaviti da podržava ovakve manifestacije.

Publika će do kraja festivala uživati u 10 koncerata internacionalnih sastava iz Evrope i Amerike. Publika će drugog dana festivala biti u prilici da čuje Maciej Obara Quartet (Poljska / Norveška), Flat Earth Society (Belgija) i chuffDRONE (Austrija). Nedelja, 5. novembar je rezervisana za koncerte grupe Yonathan Avishai Tria (Izrael), James Francies Tria (SAD) i Jovana Milovanović Quartet (Srbija).

Organizator festivala je Kulturni centar Pančeva uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.

(Pančevac)

KULTURNI CENTAR PANČEVO: Maćej Obara, Flat Earth Society i chuffDRONE na programu druge večeri 26. Pančevačkog džez festivala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.