MINI SAJAM KNJIGA U OŠ MIKA ANTIĆ Drugu godinu zaredom škola podstiče mlađe generacije da više čitaju i spoznaju čar papirnih knjiga

09:29

06.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

U Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić“ drugu godinu zaredom održan je izložbeni sajam knjiga sa ciljem da deca što više vrate knigama. Iz škole poručuju da će se potruditi da i u narednom periodu organizuju ovakve manifestacije.

U OŠ „Miroslav Mika Antić“ održan je minijaturni sajam knjiga po uzoru na čuveni Beogradski sajam koji se nedavno završio, a na kom su učenici doneli knjige koje su pročitali i napisali preporuke baš za pročitanu knjigu.

– Pa ja sam pročitala skoro svaku knjigu koja je izložena ovde, a dobro je čitati knjige zato što pomažu u čitanju pisanju i rečniku, rekla je učenica OŠ Mika Antić.

– Ja sam pročitao samo Harija Potera od ovih knjiga, a važno je čitati knjige zbog toga kako bismo imali  prošireniji rečnik i kako bi sticali više znanja, ističe jedan o učenika.

– Dosta knjiga sam odavde pročitala ,a dobro je čitati zato što tako razvijamo svoje mišljenje i na neki način budimo maštu, naglašava još jedna učenica ove škole.

Dragomir Burnać, nastavnik srpskog jezika i književnosti, ističe da su ovakve manifestacije bitne kako bi deca naučila šta je to čar knjige i koji žanr najvise vole.

– Ove godine je sajam zamišljen tako da svaki učenik donese svoju omiljenu knjigu sa kratkim opisom zašto tu knjigu preporučuje svom drugu ili drugarici, i da to bude jedna onako mnogo lepa razmena iskustava odn. dođu i pogledaju te knjige, a pose toga mogu da pogledaju i plakate koji su izloženi ovde u holu, rekao Dragomir Burnać, nastavnik srpskog jezika i književnosti iz ove Osnovne škole.

Prema rečima Dragane Krstić, direktorke ove osnovne skole, cilj ovakvih manifestacija je da se, u vreme kada je sve digitalizovano, deca vrate knjigama.

– Svesni smo da današnje generacije manje čitaju i da su to uglavnomelektronski mediji, da se knjige u papirnoj formi ređe uzimaju u ruke, a namera nam je da promovišemo ljubav prema knjigama i bibiliteci, da podignemo svest dece o tome da treba da imaju knjigu u rukama, da posećuju školsku biblioteku i da knjigu vratimo u učionice među decu i da kod njih podstaknemo te divne emocije koje su knjige nekada donosile, a evo ovo je prilika da ovu novu decu, ove mlade generacije podsetimo na te kvalitetne stvari i te kvalitrtne sadržaje koje knjiga nudi.

Izložbeni sajam knjiga u Mikinoj školi obeležava se već drugu godinu, a iz škole poručuju da će se potruditi da i u narednom periodu organizuju ovakve manifestacije.

(Pančevac/RTV Pančevo)

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Predstavljnje knjige „E, baš dobro!“ 6. novembra

NIUMIC BLISTAO NA SAJMU KNJIGA Proslava 200. broja „Makedonska Videlina“ ČASOPIS OSVOJIO I BEOGRADSKU PUBLIKU FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.