MARKO KEŠELJ POKLONIO OPREMU DECI U ALIBUNARU Državni sekreter posetio novootvorenu školu rukometa pa se oprobao na golu!

15:11

07.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Rukometni klub Budućnost iz Alibunara koji postoji skoro sedam decenija od nedavno ima i svoj podmladak. Otvorena je škola rukometa za decu od 5 do 15 godina. Treninzi se održavaju u novoj savremeno opremljenoj sportskoj hali. Državni sekretar ministarstva sporta Marko Kešelj prisustvovao je treningu, pa čak se i sam oprobao u ulozi golmana.

– Kao što vidite po mom osmehu ja sam se ovde nakupio pozitivnom energijom gledajući ovu dečicu koja treniraju rukomet sa koliko ljubavi i entuzijazma postupaju na treninzima. Ja bih čestitao ljudima koji rukovode opštinom na, pre svega ovoj infrastrukturi i ovom objektu koji su priuštili za sve sportiste, pa tako i najmlađe. Na nama, kao Ministarstvu sporta i Vladi Republike Srbije je u budućnosti obezbeđujemo što bolje uslove za bavljenje sportom pre svega naših najmlađih i u svrhu toga je i ova naša poseta i ova simbolična donacija u vidu opreme da bi njihovi treninzi i njihova svakodnevica u rukometu bila što bolja i uspešnija, rekao je državni sekretar Ministarstva sporta Marko Kešelj.

Korišćenje sportske hale je besplatno, kako za klubove, tako i za rekreativce. Pored ove, opština Alibunar ima novu sportsku halu i u Banatskim Karlovcima. Oba objekta su izgrađena zahvaljujući dobroj saradnji lokakne samouprave, republičke i pokrajinske vlade, istakla je predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.

– Opština radi na tome da se obezbede adekvatni uslovi za samo treniranje i mi kao lokalna samuprava izdvajamo veliki deo sredstava iz svog budžeta, skoro trideset miliona, rekla je Zorana Bratić.

Ona dodaje da u Alibunaru ima 33 sportska kluba, kao i da je nabitnije ulagati u mlade naraštaje kako bi ovde jednog dana iznedrili nove i uspešne sportiste.

Rukometni klub Budućnost takmiči se u drugoj ligi „Vojvodine“ i trenutno zauzima treće mesto. Predsednik kluba kaže da je veoma ponosan na pokretanje škole rukometa za decu školskog uzrasta.

Nemanja Bitević, predsednik RK Budućnost Alibunar kaže da su imali za cilj da omasove rukomet i da decu izvuku iz kuća kako bi krenuli da se bave nekim zdravim životom. Rukomet ovde trenira oko šezdesetak dece sa kojima rade stručni treneri.

Državni sekretar Ministarstva sporta Marko Kešelj razgovarao je i sa Davorom Petrovićem, sekretarom Sportskog saveza opštine Alibunar. Kešelj veruje da će se rukomet koji je bio jedan od naših najtrofejnijih sportova, vratiti na pobedničke staze. Naveo je i da se nada se da će nas možda baš neko od dece iz Alibunara obradovati novom medaljom sa nekog takmičenja u rukometu. Državni sekretar je podsetio da je u ovoj godini ministarstvo sporta dodelilo rekordan broj stipendija, kao i da će biti nastavljena dodela novčanih nagrada za naše sportiste koji donose medalje Srbiji.

(Pančevac/RTV Pančevo)

RUKOMETAŠI DINAMA DOBILI PROTIVNIKE U EVROPI Igraće protiv Baia Mare iz Rumunije 25. novembra, a revanš u Pančevu 2. decembra

VELIKI USPEH RUKOMETAŠA DINAMA Pančevci savladali ekipu Volendama na EHF KUP-u u Holandiji! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.