GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija dve knjige o vojnim letačima i pilotskoj školi 13. novembra

16:00

12.11.2023

Podeli vest:

Gradska biblioteka Pančevo Katarina Janković
Promocija dve knjige o vojnim letačima i pilotskoj školi biće organizovana u ponedeljak 13. novembra u 19 časova u Gradskoj biblioteci u Pančevu.

Dva istaknuta dela, koja su rezultat predanog istraživanja i strasti prema avijaciji, biće predstavljena pančevačkoj publici.

Prva knjiga koja će biti u fokusu je „Školovanje vojnih letača u Pančevu 1938-1949“, autora dr Slaviše Vlačića i Milana Micevskog. Ova knjiga pruža dubok uvid u period od 1938. do 1949. godine, istražujući školovanje vojnih letača u Pančevu i istovremeno pružajući čitaocima saznanja o ključnim trenucima u razvoju vazduhoplovstva.

Promo

Drugo delo, pod nazivom „Pilotska škola u Pančevu – legenda živi – javni interes – inicijativa za obnovu i privođenje nameni objekta „Pilotske škole““  autora prof. Ivana Raškovića i Jasmine Vujović, istražuje ne samo istoriju Pilotske škole, već i budi svest o njenom značaju u javnom interesu. Ova knjiga predstavlja korak ka obnovi i revitalizaciji objekta Pilotske škole, čineći ga centralnim mestom interesovanja i zajedničkog nasleđa.

(Pančevac)

U VRTIĆ BAMBI STIGLA PRESTIŽNA NAGRADA Devojčica Anđela osvojila prvu nagradu među radovima predškolaca i mlađih osnovaca iz cele Srbije!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.