POKLONI ZA NAJMLAĐE U DEBELJAČI: NSMNM podelila 32 bebi paketa porodicama sa malom decom

15:33

15.11.2023

Podeli vest:

NSMNM

Delegacija Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine u Debeljači je podelila 32 bebi paketa porodicama sa malom decom

Državni sekretarijat za nacionalnu politiku premijera Mađarske ove godine u Vojvodini je podelio više od 700 bebi paketa porodicama sa malom decom. U Debeljači je do sada podeljeno 32 paketa porodicama koje su tražile podršku za materinstvo.

U sali Doma kulture „Jožef Atila“ u Debeljači podeljeni su paketi koji sadrže ćebence za bebe, knjige i igračke, kao i sve što je potrebno za početak mališanima.

Poklone je predala Krstina Vidrač, članica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, zadužena za obrazovanje. Prema njenim rečima, pakete su dobile bebe rođenje od 2020. do 2023. godine, kao simbol da pripadaju jednoj velikoj porodici, i da je jako bitno da neguju svoju tradiciju, identitet i jezik.

Prisutne je pozdravila i Ildiko Hanak Rigo, rukovodilac radionice “Ringato” i tom prilikom je predstavila roditeljima pomenuti program, namenjen za malu decu i njihove roditelje.

Roditeljima puno znači da matična država podržava bebe i porodice u Vojvodini. Mađarska bebi paketima želi da naznači da dete nije vrednost samo u Mađarskoj, već u čitavom Karpatskom basenu.

(Pančevac/Pančevo info)

U TOKU NASIPANJE PUTEVA U DEBELJAČI: Planirani završetak radova 31. oktobar

150 GODINA OD PRVOG VAŠARA U DEBELJAČI Priređen svečani program u Domu kulture! Na oduševljenje učesnika organizovan i nagradni konkurs!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.