GRADSKA UPRAVA PANČEVO OBAVEŠTAVA: Izložen na uvid deo Jedinstvenog biračkog spiska za pokrajinske izbore

16:13

17.11.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Gradska uprava Pančevo obaveštava građane da je izložen na uvid deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva na osnovu kojeg će se 17. decembra 2023. godine održati izbori za poslanike u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Obaveštenje prenosimo u celosti:

Na osnovu člana 14. Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 99/11) i glave IV. tačka 10. Uputstva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, br. 15/12, 88/18, 67/20, 40/21, 90/21 i 16/22), Gradska uprava grada Pančeva daje

O B A V E Š T E Nj E

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 17. decembra 2023. godine održati izbori za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, izložen je na uvid u Gradskoj upravi grada Pančeva – Sekretarijatu za opštu upravu, Pančevo, Trg kralja Petra I 2-4, sprat Ι, kancelarija br. 107.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku podnosi se Gradskoj upravi grada Pančeva pismeno na adresu: Grad Pančevo, Gradska uprava grada Pančeva, Trg kralja Petra Ι br. 2-4 ili neposredno u službenim prostorijama Sekretarijata za opštu upravu, Ι sprat, kancelarija br. 107, tel. 013/308-820 ili putem Portala eUprava: www.euprava.gov.rs

Građani mogu izvršiti uvid u birački spisak, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova i subotom od 10 do 16 časova i podneti zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku do 1. decembra 2023. godine u 24.00 časa, nakon čega se birački spisak zaključuje.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac proglašene izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani.

Posle zaključenja biračkog spiska od 2. do 13. decembra u 24.00 časa (najkasnije 72 časa pre dana određenog za održavanje izbora) građani zahtev za promene u jedinstvenom biračkom spisku mogu podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave neposredno ili preko Gradske uprave grada Pančeva, po mestu prebivališta.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške i ovlašćeno lice podnosioca proglašene izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnom sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: https://mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak/ unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte, odnosno broju pasoša.

(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.