ĐACI OŠ ŽARKO ZRENJANIN ODLIČNI DOMAĆINI: Zadovoljna lica gostiju iz Italije i Malte najveći uspeh

09:35

27.11.2023

Podeli vest:

Facebook/OŠ Žarko Zrenjanin

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin” bila je domaćin učenicima iz Italije i Malte, u okviru aktivnosti „Study Visit” i u projektu „Empowering Youth” („Osnaživanje mladih”), što je deo edukativnog programa „Design for Change Serbia” (DFC), koji realizuje nevladina organizacija Omladinski centar „Vega” iz Beograda.

Ovaj međunarodni edukativni program zasnovan je u Indiji 2009. godine i do danas se proširio u više od šezdeset zemalja.
Glavni fokus DFC-a je razumevanje problema iz perspektive svih onih koji su uključeni i pogođeni situacijom. Deca potom zamišljaju, stvaraju i sprovode rešenja, imajući u vidu svoje zaključke o potrebama onih kojih se taj problem tiče.

Kako su na nedavnom međunarodnom susretu učenika i nastavnika osnovnih škola u Beogradu učenici osmog razreda iz Novog Sela, sa Anastasijom Popović i Marijom Bodrožić na čelu, svojim projektom „Kako da učim išta kad ne jedem ništa” – metodologijom „Design for Change” („Dizajn za promene”) osvojili prvo mesto, tamo su upoznali i predstavnike Omladinskog centra „Vega”, koji su zajedno s decom iz Italije i Malte posetili školu „Žarko Zrenjanin”.
Dobrodošlicu svojim vršnjacima mladi Novoseljani su iskazali obučeni u narodnu nošnju svog rodnog kraja, kao i kroz ponudu specijaliteta ovog podneblja.
Radni deo posete je obuhvatao video-prezentaciju nagrađenog projekta, s njegovim ciljevima, aktivnostima i dosadašnjim rezultatima, odnosno doprinosom samog projekta učesnicima u njegovoj realizaciji i lokalnoj zajednici.
Nakon toga je organizovan razgovor iz kojeg se saznalo o iskustvima i izazovima kroz koje su članovi novoseljanskog tima prolazili u različitim fazama realizacije svog projekta.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.