PREVEZI SE BICIKLOM Prezentacija projekta o značaju reciklaže za učenike Tehničke škole u Pančevu

13:00

29.11.2023

Podeli vest:

Facebook/JKP Higijena Pančevo

U Tehničkoj školi “23.maj” u Pančevu predstavljen je projekat „Prevezi se bicikom kada doneseš amblažu za reciklažu“. Projekat je finansijski podržao Grad Pančevo i zahvaljujući njemu kupljena su dva bicikla koje će koristiti učenici i zaposleni u Tehničkoj školi.

Oslanjajući se na „Higijeninu“ akciju sakupljanja izdvojenog ambalažnog otpada u školama „Sakupi i uštedi – vredi“, učenici Tehničke škole „23. maj“ Pančevo – polaznici Multidisciplinarnog centra „Karika umetnost nauka“ predstavili su Projekat „Prevezi se biciklom kad doneseš ambalažu u reciklažu“.

Ideja je da škole dobiju bicikle radi nagradne vožnje posle sakupljanja sekundarnih sirovina u školi ili u svojim domovima, od prijatelja ili rođaka. Kao obrazovna ustanova koja ima smer za zaštitu životne sredine, čiji su pojedini đaci članovi Udruženja građana MC „Karika umetnost nauka“ pri Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“, Tehnička škola „23. maj“ Pančevo biće uzor svim srednjim školama.

To je još jedna zamisao ovog probnog projekta koji je započet zahvaljujući konkursu Grada Pančeva za sufinansiranje projekata – manifestacija iz oblasti zaštite životne sredine i Sekretarijatu za zaštitu životne sredine koji je nosilac tih aktivnosti.
Biciklima, po jednim muškim i ženskim, moći će da se koriste školarci i osoblje škole kada prikupe plastične (PET) boce, limenke, papir i karton. Time se doprinosi uštedi u materijalima i energiji, zdravom načinu života – rekreaciji, manjem zagađenju i cirkularnoj ekonomiji čije je načelo „nula otpada“ posredstvom ponovne upotrebe, potom reciklaža.

Za određenu količinu predatog reciklabilnog otpada sledi srazmerna satnica vožnje, a učenici/tetkice/domari predavaće svoje podatke – ime, prezime i broj lične karte radi evidencije, prilikom svakog preuzimanja bicikla. Sajle za zaključavanje, svetla i korpe za prevoženje ambalaže ili potrepština su oprema dvotočkaša čija se dopuna očekuje nastavkom projekta.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.