SKOK OBOLELIH OD KORONE Za nedelju dana brojke povećane za skoro 25 procenata

U "Batutu" preciziraju da je u poslednjih sedam dana testirano 19.091 osoba, da je kod 4.505 osoba potvrđen virus korone i da na sreću nema preminulih niti hospitalizovanih ljudi.

21:24

30.11.2023

Podeli vest:

Pixabay.com

Broj obolelih od korona virusa ne prestaje da raste tako da je u odnosu na prošlonedeljnih 3.666 osoba kod kojih je dijagnostifikovan virus, sada od korone obolelo 4.505 osoba. To je za 839 ljudi više u odnosu na prethodnu sedmicu, pokazali su rezultati Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, odnosno skok od oko 23 procenata u odnosu na prošlu nedelju.

U „Batutu“ preciziraju da je u poslednjih sedam dana testirano 19.091 osoba, da je kod 4.505 osoba potvrđen virus korone i da na sreću nema preminulih niti hospitalizovanih ljudi.

Pet grupa pacijenata sa različitim simptomima

Direktor Doma zdravlja Palilula, dr Aleksandar Stojanović naveo je da postoji pet vrsta pacijenata koji se javljaju sa postkovid simptomima, a da su najčešći problemi sa snom, umor i uznemirenost.

„Za prve dve vrste pacijenata karakteristični su problemi sa snom i konstantan umor. U treću i četvrtu kategoriju, kako kaže, spadaju pacijenti koji se uglavnom žale na brzo umaranje i uznemirenost, dok u poslednju – petu kategoriju, spadaju pacijenti koji su kovid preležali više puta i iz straha da ponovo ne obole, piju terapiju bez konsultacije sa lekarom što izaziva kontraindikacije“, objašnjava doktor.

(Pančevac/Blic)

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE PANČEVO: Objavljeni rezultati likovnog i literarnog konkursa

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.