PREDSEDNIK NA SAMITU U DUBAJIU Vučić sa svetskim zvaničnicima

Planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa

09:46

01.12.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde u Dubaiju učestvuje na Samitu o klimatskim promenama – COP28 u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Predsednik Vučić će se, nakon ceremonije otvaranja, obratiti učesnicima Samita, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa.

Sa predsednikom Vlade Republike Indije Narendrom Modijem

„Srdačan susret sa premijerom Indije i našim iskrenim prijateljem Narendrom Modijem i brza razmena mišljenja o najvažnijim temama o kojima će se govoriti na Samitu. Razgovarali smo i o daljem jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, a ja sam sa zadovoljstvom ponovio poziv premijeru Modiju da poseti Srbiju, čime bi nam učinio veliku čast“, objavio je predsednik Vučić.

Vučić sa direktorkom MMF Kristalinom Georgievom

Predsednik Vučić razogvarao je i sa direktorkom MMF Kristalinom Georgievom, predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar i premijerkom Danske Mete Frederiksen na otvaranju Samita lidera o klimatskim promenama COP28 u UAE.

„Veliki izazovi zahtevaju zajedničku akciju. O klimatskim promenama i ulazi Evrope i Srbije u rešavanju ovog globalnog problema razgovarao sam sa Kristalinom Geogrievom, Natašom Pirc Musar i premijerkom Danske Mete Frederiksen“, napisao je predsednik uz fotografije.

Razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom

Predsednik Vučić razgovarao je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom na otvaranju Samita lidera o klimatskim promenama COP 28 u UAE.

 

„Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu. Uveren sam da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u #EU“, napisao je predsednik.

Važni susreti

„Sa poljskim predsednikom i ministrom spoljnih poslova UAE šeikom Abdulom bin Zajedom i kraljem Bahreina Hamadom, predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidesom pred ceremoniju otvaranja jednog od najznačajnijih događaja današnjice COP28. Vreme je za konkretne akcije, jer moramo da delujemo brzo i efikasno. Srbija je uvek spremna“, napisao je predsednik.

printscreen/ig: buducnostsrbijeavprintscreen/ig: buducnostsrbijeav

Tu je i predsednik Kipra Nikos Hristodulidis koji je nedavno bio u dvodnenoj poseti Srbiji.

printscreen/ig: buducnostsrbijeavprintscreen/ig: buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić je na zvaničnom Instagram profilu objavio fotografije sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa predsednikom Poljske Andžej Dudom, a razgovarao je i sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

printscreen/ig: buducnostsrbijeavprintscreen/ig: buducnostsrbijeav

Inače, domaćini samita šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš dočekali su predsednika Vučića.

printscreen/ig: buducnostsrbijeavprintscreen/ig: buducnostsrbijeav

Ceremonija otvaranja Samita počeće u 12 sati po lokalnom vremenu (9 po srednjeevropskom), dok će obraćanje šefova država i vlada biti u 14 sati (11h).

(Pančevac)

UVEK SE POSVETITE VELIKIM STVARIMA: Predsednik Vučić obišao Dejana Vlajovića koji živi sa bolesnom majkom VIDEO

PORODICA JE STUB SRBIJE, A LJUDI SU NAŠA SNAGA: Vučić upoznao Velja i Mirku Šunjevarić, porodicu sa dvoje dece i šestoro unučića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.