KULTURNI CENTAR PANČEVO: Koncert Jovana i Nade Kolundžije 9. decembra u Dvorani

Gosti koncerta biće najbolji učenici pančevačke Muzičke škole "Jovan Bandur".

18:55

05.12.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Dvorani Kulturnog centra Pančeva će 9. decembra od 19 časova biti održan koncert svetski priznatog violiniste Jovana Kolundžije i pasionirane izvođačice savremene muzike Nade Kolundžije. 

Dugogodišnje umetničko putovanje proslavljenog srpskog violiniste Jovana Kolundžije obeleženo je impozantnim brojem od preko 4.000 koncerata održanih u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, od „Karnegi hola” u Njujorku, sale „Čajkovski” u Moskvi, „Gavo” u Parizu, Sale filharmonije „Žorž Enesku” u Bukureštu, Santa Ćećilije u Rimu, „Beas Artes” u Meksiku, Gevandhaus u Lajpcigu, Koncertne dvorane „Dvoržak” i mnogih drugih. Jovan Kolundžija je nastupao u preko 45 zemalja sveta i dobitnik je velikog broja značajnih svetskih nagrada u Parizu, Londonu, Poljskoj, Njujorku, Meksiku, Budimpešti, Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu, kao i najviših domaćih priznanja i nagrada: „Oktobarske”, „Aprilske”, „Vukove nagrade”, „Zlatne lire”, Gramate Patrijarha Pavla, „Zlatnog beočuga”, „Orlanda” i drugih. Gostovao je na prestižnim festivalima (Salcburg, Berlin, Evijan, „Praško proleće”, meksički „Servantino”, Bratislavske muzičke svečanosti, Dubrovački letnji festival, Ljubljanski festival, Emilija Romanja… ) i održao je veliki broj humanitarnih koncerata. Bio je član FIAM-a – UNESKO i izveo maestralne koncertne poduhvate („Deset veličanstvenih”, „Volite li Betovena?”, „Bravissimo maestro Mocart” i „U čast velikom Bramsu”). Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga. Osnivač je Centra lepih umetnosti „Gvarnerijus”.

Nada Kolundžija je pasionirana izvođačica savremene muzike. Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocenjenim interpretacijama. Održala je preko 1.000 koncerata u Evropi, Aziji i Americi. Paralelno sa solističkim nastupima, dugi niz godina nastupa sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom. Bila je saradnik i gost muzičar „Les Amis” ansambla iz Toronta i član je Ansambla za drugu novu muziku. Sarađivala je s velikim brojem domaćih i inostranih muzičara i kompozitora i gostovala je na brojnim festivalima. Dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju: Zlatna medalja na takmičenju Global Music Awards za izdanje „UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir”, „Muzika klasika” za ženskog uzvođača 2019. godine, nagrada Udruženja kompozitora Srbije „Aleksandar Pavlović” za životne zasluge na promociji srpske muzike i nagrada za životno delo Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Ulaz za ovaj događaj je slobodan.

(Pančevac)

DOM OMLADINE PANČEVO: Izložba i radionica “Svemir u šaci” 8. decembra

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.