MUZIČKA BAJKA U DOMU KULTURE PANČEVA

Učenici Muzičke škole Jovan Bandur održali su godišnji koncert u punoj sali Doma kulture i oduševili prisutne

12:30

18.12.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Tradicionalni godišnji koncert Muzičke škole „Jovan Bandur” održan je u Kulturnom centru Pančeva, a zainteresovanost je premašila očekivanja, iako su se ovaj put karte naplaćivale.

Direktorka škole Jelene Cvetić ističe da su đaci učeničkog parlamenta sami došli na ideju da se organizuje koncert, kao i da bi treblo naplaćivati ulaznice iz specifičnog razloga.

Jelena CvetićMilan Šupica

– Njihova zamisao je da, nakon što pokrijemo troškove samog koncerta, ostatak prihoda upotrebimo za sređivanje podrumskih prostorija škole u kojima se takođe održava nastava, budući da smo u deficitu s prostorom. Planiramo da kupimo nove klupe i da sredimo podove u dve učionice. Đaci, dakle, kroz ovaj koncert žele da sami sebi finansiraju bolje uslove u školi, naglašava Cvetić

Gudački orkestar osnovne škole pod dirigentskom palicom prof. Višnje Isajlović otvorio je koncert, a zatim su se predstavili učenici koji pohađaju pripremni razred u izdvojenim odeljenjima Muzičke škole u Dolovu i Banatskom Novom Selu, iz klasa profesorki Milice Golić i Albine Krecu Šublja.

U nastavku je usledio valcer u izvođenju orkestra harmonika prof. Nemanje Grujičića, nastup najmlađih đaka iz pripremnog razreda u Pančevu u klasi profesora Katarine Popović i Branislava Trkulje, zatim hor osnovne i srednje škole kojima diriguje prof. Jelena Miljević, tamburaški orkestar „Neven” pod dirigentskim rukovodstvom profesora Damira Pranjkovića itd.

Na kraju su horovi zajedno otpevali pesmu „Za milion godina”i time se pozdravili sa publikom, koja neće morati dugo da čeka na sledeći susret. Kako su se karte za ovaj koncert  rasprodale i pre decembra, zakazan je još jedan koncert.

Naime, na istom mestu 26. januara 2024. godine biće priređena još jedna muzička bajka, a karte će moći da se kupe na biletarnici Kulturnog centra od 8. januara.

(Pančevac)

MUZIČKA ŠKOLA JOVAN BANDUR: Novogodišnji koncert učenika 15. decembra u dvorani Kulturnog centra

MUZIČKA ŠKOLA JOVAN BANDUR: Održan koncert mlade gitaristkinje Simone Mesaroš FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.