PUCNJAVA NA UNIVERZITETU U PRAGU Najmanje 14 mrtvih, 25 osobe povređene

Detalji pucnjave u školi u Pragu. Studenti vise sa zgrade fakulteta u strahu od napadača, ljudi trčali ulicama sa rukama podignutim uvis. FOTO i VIDEO

17:30

21.12.2023

Podeli vest:

printscreen/Twittter

U pucnjavi na Univerzitetu u centru Praga, najmanje 14 osoba je ubijeno, a 25 su ranjene. Napada; je ubio i sebe, saopštila je policija. Kako javljaju češki mediji, napadač je student. „Devet je teže povređenih, šestoro sa umereno teškim povredama, deset lakše povređenih. Brojevi se i dalje mogu menjati“, naveo je bolničar na mreži X.

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila celo područje.

– Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade sistemske preglede prostora – rekao je Svoboda.

Kako su preneli mediji, na Filozofskom fakultetu  Karlovog univerziteta, koji se nalaz u samom centru Praga, došlo je do pucnjave.

Na licu mesta nalazi se više policijskih ekipa, kao i nekoliko vozila Hitne pomoći.

Nastavnik sa fakulteta koji nije želeo da otkrije identitet rekao je da su studenti i nastavnici ranije danas dobili mejl u kome piše da treba da se zabarikadiraju.

– Na drugom spratu smo zabarikadirani, na četvrtom je trebalo da bude pucnjava – rekao je nastavnik koji je dodao da je čuo više pucnjeva.

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci nakon napada, na kome se vide kako studenti beže u panici nakon što se na njihovom fakultetu dogodila pucnjava.

Na društvenoj mreži Iks pojavila se fotografija na kojoj je navodni napadač sa oružjem u rukama koji je izveo današnji masakr.

IDENTIFIKOVAN MASOVNI UBICA IZ PRAGA: Snajperom ubio 11, a ranio najmanje 24 ljudi

RAZORAN ZEMLJOTRES POGODIO KINU: Poginulo najmanje osam osoba

(Pančevac/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.