APEL MUP-A ZA BEZBEDNU GREJNU SEZONU Ovo su saveti kako sprečiti eventualni požar

19:41

19.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

MUP Srbije, Sektor za vanredne situacije uputio je apel građanima da tokom hladnog perioda zbog povećanog broja požara u domovima budu oprezniji i zaštite se. Predrag Aničić, zamenik komandatna Vatrogasno spasilačkog bataljona u Pančevu kaže da tokom ove zime na teritoriji Južnog Banata je bio uobičajeni broj intervencija.

Tokom zimskih meseci češće se dešavaju požari iz razloga što se koriste peći i druga grejna tela. U našoj zemlji tokom predhodnog perioda bilo je požara koju su upravo nastajali iz ovih razloga. Najčešće, zbog ljudske nepažnje, nepravilnog rukovanja ili neočišćenjih dimnjaka moguće je da izbije požar, koji osim što napravi materijlnu štetu može da dovede i do ljudskih žrtava. Zato iz Vatrogasno spasilačkog bataljona Pančevo apeluju na sve građane da budu oprezni tokom zime, rekao je za RTV Pančevo Predrag Aničić – zamenik komandanta Vatrogasno –spasilačkog bataljona Pančevo.

– Pre svega da pred početak grejne sezone provere svoja grejna tela, svoje kotlove i peći na čvrsto gorivo, one sa otovrenim plamenom su nama problematične. Dimnjake i dimne kanale, grejalice koje koriste za dogrevanje stambenih prostora, kao i elektro instalcije koje takođe mogu da budu problematične. Pored ovoga što sam rekao grejlice i klime koje se često koriste za dogrevanje da se ne ostavljaju bez nadzora, da se ne uključuju kada ljudi nisu kod kuće. Peći sa otvorenim plamenom da se ne ostavljaju bez nadzora, takođe da se ne ostavljaju stvari pored tih grejnih tela koje mogu da izazovu požar, rekao je Aničić.

MUP, Sektor za vanredne situacije apeluje na građane da budu odogovorni prema sebi, svojim porodicama I komišaja I brini o grejnim telima I instalcijama u svojim kućama. Na teritoriji Južnog banata dogodio se uobičajan broj interevncija kao I svake zime.

-Preko zime aktuelne su intervencije na građevinskim objektima baš zbog razloga koje smo naveli, nema požara na otovrenom zbog vlažnosti. Broj požara nije povećan, do sada je bio u nekom standarnom obliku, rekao je Predrag Aničić – zamenik komandanta Vatrogasno –spasilačkog bataljona Pančevo.

U slučaju da naši sugrađani primete požar iz MUP-a apeluju da odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete vatrogasaca – spasilaca.

(Pančevac/RTV Pančevo)

UNIŠTENI KONTEJNERI Požar na zelenom ostrvu u naselju Strelište

VELIKI POŽAR U ZEMUNU: Zapalio se pelat u odvojenoj kotlarnici u kući, na teren hitno izašle vatrogasne ekipe

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.