KC PANČEVA: Predstavljanje romana „Meduze žive zauvek dok ih ne uhvate“ 7. februara

16:29

06.02.2024

Podeli vest:

Pančevac
Pančevac

U sredu, 7. februara u foajeu Kulturnog centra Pančeva, sa početkom u 19 časova, održaće se specijalno izdanje Književnog kafea – PAFF kafe, na kojem će biti predstavljen roman „Meduze žive zauvek dok ih ne uhvate“, autorke, rediteljke i dramaturškinje Nađe Petrović.

Ovaj roman objavljen je 2023. godine u izdanju Geopoetike i prati priču o odrastanju u vremenu obuzetom strahovima, kako nasleđenim, tako i stečenim. Glavna junakinja romana, suočavajući se sa svojom traumom iz prošlosti, pokušava da pronikne u suštinska osećanja koja prevazilaze strah od smrti.

Razgovor sa autorkom vodiće Jamina Topić, koja će publici pružiti dublji uvid u motivaciju i tematske slojeve ovog izuzetnog dela.

O autorki:

Nađa Petrović, rođena 1997. godine, diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, te stekla i master iz filmske i TV režije na istom fakultetu. Njeno književno delo obuhvata roman „To je to“, za koji je osvojila treće mesto na konkursu Mladi književni supertalenti. Pored toga, njeni radovi su objavljeni u značajnim zbirkama priča, a scenariji koje je napisala bili su osnova za brojne nagrađivane kratke filmove prikazane na međunarodnim festivalima. Nađa Petrović živi i radi u Beogradu.

Ovo je izuzetna prilika da se susretnemo sa talentovanom autorkom i istražimo dubine njenog književnog sveta.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.