KULTURNI CENTAR PANČEVA: Mjuzikl za decu „Mala škola rokenrola“ 17. februara u Dvorani

18:42

12.02.2024

Podeli vest:

Pančevac

Mjuzikl za decu „Mala škola rokenrola“ u režiji Jagoša Markovića biće izveden 17. februara od 12 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Tekst „Mala škola rokenrola” napisan je pre dvadesetak godina kao replika na tekst „Rokenrol za decu”, koji je igran u Pozorištu „Boško Buha”. Ideja je bila, u to vreme, radikalna: da proverimo, u jednom muzičkom komadu, mogu li se belkanto Ace Koraća, Minje Subote, Zorana Ramboseka, Radoslava Grajića, preodenuti u ruho rokenrola a da ne izgube na popularnosti. U pomoć smo pozvali Vladu Divljana i Gileta Gojkovića i oni su to uspešno izveli. Obe predstave su bile lepo primljene. Ovog puta Jagoš Marković želi da vaskrsne onu emociju koju je „Mala škola rokenrola” posedovala i koju pamte današnji 30-godišnjaci.

Mjuzikl za decu „Mala škola rokenrola” Ljubivoja Ršumovića, kako i sam naziv kaže, najmlađoj publici predstavlja popularni muzički žanr nastao u Sjedinjenim Američkim Državama četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, kao oblik zabavne muzike koji danas predstavlja protivtežu popularnoj folk muzici.

Muzičko-plesni spektakl će prikazati i čest sukob između generacija (roditelja i dece), predstavljen humorom tipičnim za Ljubivoja Ršumovića, koji komad u podnaslovu predstavlja rečima „Izmotacija na temu: Sukob generacija”.

Cena karte u pretprodaji je 600 dinara, a na dan igranja 700 dinara.

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.