GRAD PANČEVO I USTANOVE SOCIJALNE ZAŠTITE BRINU O NAJUGROŽENIJIM GRAĐANIMA

17:15

16.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Grad Pančevo i Centar za socijalan rad „Solidarnost“ imaju dobru saradnju zahvaljujući kojoj se ostvaruju osnovna prava socijalno najugroženijih kategorija građana.

Prema rečima Milenka Čučkovića grad preduzima i finansira mere zahvaljujući kojima se ostvaraju ta prava. On ističe da je dobra saradnja i sa ustanovama čiji je osnivač Pokrajina.

– To je Dom slepih gde imamo 120 korisnika koji boravi tamo. Imamo Dom Srce u Jabuci za osobe sa posebnim potrebama gde imamo popunjen kapacitet od 180 osoba. Imamo Dom za decu bez roditeljskog staranja Spomenak gde imamo preko 20 korisnika, a u okviru Doma imamo i Prihvatilište koje je lokalnog karaktera gde imamo kapacitet do 8 osoba, rekao je Milenko Čučković – gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Kako bi uvek bili na usluzi najstarijim sugrađanima Grad Pančevo sarađuje i sa Gerontološkim centrom, ističe Milenko Čučković.

– Mogu da kažem da imamo dobru saradnju sa Gerontološkim centrom, gde je takođe osnivač Pokrajina i gde su kapaciteti popunjeni. U okviru Centra funkcionišu nam klubovi za odrasla i stara lica gde se ostvaruju osnovna prava naših najstarijih sugrađana. To je, pre svega, pomoć u kući i odnosi se na naše teško pokretne sugrađane i njih svakodnevno obilaze gerontodomaćice. Na terenu imamo 16 gerontodomaćica koje obilaze 70 korisnika. U okviru klubova imamo i penzionerski obrok gde grad subvencioniše određeni broj ljudi odlukom Centra za socijalni rad. Oni taj obrok koriste u klubovima gde mogu da ručaju, rekao je Milenko Čučković – gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Od prošle godine rad Narodne kuhinje prebačen je u okvire Crvenog krsta Pančevo, a prema rečima Čučkovića svakodnevno se obezbeđuju topli obroci za oko 1000 najugroženijih stanovnika grada i sela.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.