NIS: 15 godina od osnivanja programa ,,Zajednici zajedno“

Na svečanosti u Palati Srbija predstavljeni rezultati 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova i opština naše zemlje, u kojima kompanija posluje

17:02

20.02.2024

Podeli vest:

NIS

Kompanija NIS obeležila je u prisustvu prijatelja i partnera 15 godina od osnivanja
programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, čiji je osnovni cilj da doprinese razvoju lokalnih zajednica širom Srbije. Na svečanosti u Palati Srbija predstavljeni su rezultati 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova i opština naše zemlje, u kojima kompanija posluje.

„Zajednici zajedno“ je jedan od najznačajnijih društveno odgovornih programa u Republici Srbiji. Putem ovog programa kompanija aktivno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

U ove projekte kompanija NIS je ukupno uložila više od 1,7 milijardi dinara.

Današnjem svečanom događaju prisustvovali su Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, ministri u Vladi Republike Srbije, predstavnici partnerskih lokalnih samouprava, kao i mnogobrojni gosti i nosioci projekata koji su realizovani u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike Srbije, ukazala je da je NIS pravi primer društveno odgovorne kompanije u našoj zemlji.

– NIS je važan stub sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta naftom i naftnim derivatima, posebno u dinamičnom geopolitičkom okruženju i jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji. NIS je delom i državna kompanija koja je jedan od najvećih budžetskih davalaca i domaćih investitora. Međutim, pored ekonomskog i bezbednosnog doprinosa, NIS-ove društveno odgovorne inicijative daju snažan podsticaj socijalnom, ekološkom, naučnom i kulturnom razvoju naše zemlje. Od 2009. godine kada je osnovan program „Zajednici zajedno“, NIS je realizovao više od hiljadu projekata od značaja za razvoj nauke i obrazovanja, javnog zdravlja
i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta, rekla je Dubravka Đedović
Handanović.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, kazao je da „lideri treba da pruže primer
drugima“ i kada je reč o podršci zajednici.

– Zbog toga već 15 godina, u saradnji sa našim prijateljima širom Srbije, odlučno
doprinosimo boljem životu naših sugrađana. Ali, želim da kažem da je za nas to tek početak. Uz podršku Vlade Srbije, lokalnih samouprava i zajednice, mi nastavljamo da gledamo u budućnost. A u saradnji sa vama tu budućnost pretvaramo u delo, rekao je Tjurdenjev.

(Pančevac)

NIS: 40 milijardi dinara uloženo 2023. u kapitalne investicije

KOMPANIJA NIS NASTAVLJA SA PODRŠKOM LOKALNIM ZAJEDNICAMA: Novo kombi vozilo za distribuciju hrane u Predškolskoj ustanovi Zrenjanin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.