Brza pruga Subotica-Beograd biće završena do septembra, od decembra će saobraćati vozovi

10:59

21.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Brza pruga od Novog Sada do Subotice biće završena do septembra, a od decembru relacija Subotica – Beograd će se prelaziti za sat i deset minuta – poručio je, između ostalog, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom sinoćnjeg gostovanja na RTS.

– Završićemo ove godine: Sremska, Rača, Kuzmin, tih devetnaest kilometara. Završićemo tih pet i po kilometara do Valjeva, završićemo brzu saobraćajnicu do Požarevca, pa sad ko ide gore ka Velikom Gradištu i Golubcu, ko ide ovamo ka Petrovcu, Salakovcu, Batuši i Malom Crniću, ko ide ovamo ka Kučevu, to ćemo završiti – nastavio je Vučić i naglasio – To je sve ove godine gotovo!

Naglasio je da će završetak ove pruge omogućiti brži i efikasniji prevoz između ova dva grada, čime će se značajno unaprediti saobraćajna infrastruktura u zemlji.

– Realizacija brze pruge Beograd – Subotica do kraja godine predstavljaće jedan od ključnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, čime će se dodatno unaprediti ekonomska i društvena povezanost unutar zemlje – dodaje Vučić.

(Pančevac/RTS)

VUČIĆ: Nisam zadovoljan brzinom rasta penzija, u narednom periodu brže će rasti i pratiti plate

VUČIĆ Od ponedeljka konsultacije oko nove vlade, nakon toga ću odrediti MANDATARA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.