PRETRPELI GUBITAK, ALI SREĆA IM SE OSMEHNULA Mijailovići ostali bez ovna, ali sada im je tor pun mladih jagnjadi

11:26

22.02.2024

Podeli vest:

RINA

Topola – Tragedija koja je dogodila domaćinstvo Mijailović u selu Blaznava nadomak Topole, duboko ih je pogodila. Naime, iznenadna smrt i gubitak ovna koga su hranili za priplod ovaca uginuo je usled posledica trovanja.

– Komšija je poprskao među između nas totalnim herbicidom i naš ovan je nakon toga uginuo. Pomislila sam da će mi ovce ostati ne sjagnjene jer sam morala da ostavim jedno muško jagnje iz sopstvenog zapata za priplod ovaca – kaže Milica Mijailović za agenciju RINA.

Međutim, kako sreća prati dobre ljude, život je rešio da im se revanšira i unese radost u njihov tor. Iako su ovce bile u srodstvu i tako nešto ne bi trebalo da se radi, Mijailovići su rizikovali i kako kažu desilo se pravo čudo.

– Ovca je se obliznila i na sve donela četvoro zdrave jagnjadi. Godinama gajim ovce, ali prvi put mi se desilo da ojagnji četvoro, dešavalo se troje ali ovoliko nikada. Svi su hvala Bogu dobro samo moram da ih dohranjujem. Ovci je ovo drugo jagnjenje i ojagnjila je dva muška jagnjeta i dva ženska. Bog nas je pogledao i nagradio za gubitak koji smo pretrpeli – dodaje Milica.

Ovca je rase Vintemberg, inače dobrih proizvodnih osobina. Pored ove ovce Milica ima još sedam ženskih grla i jedno muško kao i osam malih jagnjića.

(Pančevac/RINA)

TODOROVIĆI NAPUSTILI GRAD Sada gaje mangulice i ovce, život žive punim plućima na Zlatiboru

MARIJA IZ SELA LIPOVAC NAPRAVILA ODLIČAN BIZNIS: Mlada majka prodala krave i kupila koze, a njen sir sada traže svi! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.