MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE U NASELJU STRELIŠTE Prvi sloj asfalta u Ive Andrića

"Nakon završene izgradnje atmosferske kanalizacije, ulica Ive Andrića biće kompletno asfaltirana, kao i deo ulice Stevana Sremca."

21:45

29.02.2024

Podeli vest:

Grad Pančevo

Gradska menadžerka Pančeva Maja Vitman obišla je danas radove u Ulici Ive Andrića, u naselju Strelište, gde je završena izgradnja kišne kanalizacije u dužini od 550 metara i postavljen je prvi sloj asfalta.

“Rešili smo višedecenijski problem u ovom delu grada izgradnjom kišne kanalizacije i ispunili obećanje koje smo dali građanima. Nedostajuća kišna kanalizacija je pravila veliki problem u periodima jesen i proleće, pošto usled velikih padavina voda nije imala kuda da otiče. Nakon završene izgradnje atmosferske kanalizacije, ulica Ive Andrića biće kompletno asfaltirana, kao i deo ulice Stevana Sremca. Ukupna dužina trase radova je oko 550 metara. Gledali smo da građanima obezbedimo i adekvatne trotoare, te su u saradnji sa Mesnom zajednicom “Strelište” i građanima u toku radovi i na popločavanju trotoara. Danas se radovi izvode na asfaltiranju prvog sloja asfalta u ulici Ive Andrića”, rekla je Maja Vitman.

Srednjoročnim planom Grada Pančeva za 2023-2024. godinu akcenat lokalnih vlasti je na naselju Strelište i radovima koje, kako navode, planski sprovode.

“Pored navedenog, od 1. marta počeće se sa iskopom za pripremne radove na asfaltiranju i dela ulice Stevana Sremca sa trotoarima i izgradnjom parking mesta koji nedostaju. Za ove potrebe grad u saradnji sa JKP “Vodovod i kanalizacija” je izdvojio sredstva u vrednosti od 25,6 miliona dinara. Radovi su takođe u toku i u ulicama u Prešernovoj, kao i Dušana Petrovića Šaneta, gde pored kišne kanalizacije se radovi izvode i na fekalnoj i rekonstrukciji vodovodne mreže. Nakon izvedenih radova i ove dve ulice biće kompletno asfaltirane i dobiti nov izgled,” naglasila je Vitman.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže sa priključcima u Prešernovoj i Dušana Petrovića Šaneta će početi od ponedeljka, 4. marta, dok su radovi na izgradnji crpne stanice u Prešernovoj u toku.

Vrednost radova je 157.800.000 na izgradnji atmosferske kanalizacije, rekonstrukciji vodovodne mreže i rekonstrukciji fekalne kanalizacije sa izgradnjom crpne stanice koja će biti i najveća u gradu.

“Gradi se više nego ikad i samo stabilnom politikom i dobro koordinisanim odnosima strateških projekata građanima Pančeva obezbeđujemo dostajan kvalitet života. Zahvalni smo svim građanima na sugestijama, saradnji i strpljenju prilikom izvođenja radova,” istakla je gradska menadžerka.

(Pančevac)

MAJA VITMAN Ova godina će se pamtiti po fantastičnim projektima

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.