DOLOVO NA METI FILMADŽIJA

Već 15 godina nema filma koji nije sniman u kući Zorana i Irene Pavlov i u ovom selu. Setimo se kultnih filmova Boj na Kosovu i Ko to tamo peva.

20:00

05.03.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Selo Dolovo kod Pančeva već decenijama je interesantno filmskim radnicima, koji tu snimaju filmove i serije. Još je Đorđe Kadijević 70-ih i 80-ih godina prošlog veka tu snimio tri igrana filma. Sada već postoji i kuća, koja se koristi isključivo za te svrhe.

Zoran i Irena Pavlov iz Dolova u staroj kući, koja im je porodično nasleđe, često dočekuju filmske ekipe. Trenutno se kod njih snima serija „Sumpor“ Milorada Milinkovića, triler čija je radnja smeštena u 1889. godinu. Autentično zdanje i okućnica odgovarali su vremenu s kraja 19. veka.

“U Srbiji imate problem kada hoćete da snimate nešto što je epoha, jer je teško naći te enterijere, eksterijere pogotovo, tako da nam ovo igra svašta. Ovo nam je dvorište zatvora na primer, unutra nam je neka kuća i još nešto deseto, tako da je super”, kaže Milorad Milinković, reditelj.

Snimanja su počela pre skoro 15 godina, prvo sa jednom monodramom.

“Posle toga je sniman film „Kad svane dan“ Gorana Paskaljevića. Scenograf Milenko Jeremić je pronašao ovu kuću. Tada je sve krenulo i dan danas se snima, a u zadnjih nekoliko godina sve više i više”, navodi Zoran Pavlov, vlasnik kuće.

Zoran i Irena vole druženja sa glumcima, pa su često i u ulozi statista.

“Učestvujem često, kad treba. Već sam tu, pa mogu, a i volim to. Volim da gledam te naše domaće serije i filmove i onda mi je uvek zanimljivo” ističe Irena Pavlov, vlasnica kuće.

Ne samo ova kuća, već celo selo interesantno je za snimanje, jer ima dosta lepih, očuvanih starih kuća.

“Blizina Peščare je nešto što je takođe atraktivno filmskim radnicima, ali iznad svega stare fasade i ulice su nešto što njih posebno privlači”, naglašava Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture Dolovo.

Ako se setimo kultnih filmova, kao što su „Boj na Kosovu“ i „Ko to tamo peva“, nekih novijih, kao što su serije „Toma“ i „Močvara“, čije su scene snimane u Dolovu, verujemo da će meštani ovog sela imati još mnogo prilika za druženje sa filmskim ekipama.

(Pančevac/RTS)

JABUKA Počelo sistematsko uređenje deponije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.