NAJLEPŠE ŽELJE Čestitke svetskih zvaničnika povodom rođendana predsednika Vučića

20:35

05.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitke brojnih svetskih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu.

Predsedniku Vučiću čestitke su uputili predsednici Kine Si Đinping, Turske Redžep Tajip Erdogan, Azerbejdžana Ilham Alijev, Italije Serđo Matarela, Venecuele Nikolas Maduro Moros, Kazahstana Kasim Žomart Tokajev, grčki premijer Kirjakos Micotakis, kao i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Povodom rođendana predsednika Srbije, njegov kineski kolega Si Đinping poručio je da je Vučić političar koji ima stratešku viziju i koji se uvek brine o interesima naroda.

Redžep Tajip Erdogan poželeo je predsedniku Vučiću godinu dobrog zdravlja i sreće.

„Koristim priliku da naglasim uverenje da će snažna saradnja koju imamo na svim poljima sa Srbijom, pod rukovodstvom Vaše ekselencije, nastaviti da doprinosi stabilnosti naših zemalja i stabilnosti u regionu. Još jednom Vam čestitam rođendan, a prijateljskom narodu Srbije od srca želim sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki turskog predsednika.

U čestitki azerbejdžanskog predsednika se, između ostalog, kaže:

„Srdačno Vam čestitam rođendan i upućujem svoje najlepše želje. Dali ste veliki doprinos rastu ugleda Srbije u svetskoj politici i njenim dostignućima u oblasti ekonomije. Azerbejdžan se iskreno raduje uspesima Vaše prijateljske zemlje koji su postignuti Vašim vođstvom i odlučnom politikom. Razvoj naših odnosa sa Srbijom od posebne je važnosti za Azerbejdžan. Visok nivo naših političkih odnosa i aktivnog dijaloga stvaraju dobru osnovu za dalje širenje naše saradnje u svim oblastima. Dragi gospodine predsedniče, još jednom Vam čestitam ovaj izuzetan dan, želeći Vam dobro zdravlje i kontinuirani uspeh u Vašem odgovornom poslu, a u korist blagostanja prijateljskog naroda Srbije“, navodi se u čestitki Ilhama Alijeva.

Čestitku povodom rođendana predsednika Vučića uputio je i Serđo Matarela.

„U ovom danu koji je veoma bitan za Vas lično, kao i za Vašu porodicu, molim Vas da primite moje najlepše želje povodom Vašeg rođendana. Koristim ovu priliku da izrazim svoje zadovoljstvo zbog snažnih veza koje ujedinjuju naše dve zemlje. Ove veze se na najvažniji način oslikavaju u punoj i zdušnoj podršci Italije procesu evropskih integracija Srbije. U duhu prijateljstva, još jednom Vam upućuje iskrene čestitke i najsrdačnije želje“, navodi predsednik Italije.

Nikolas Maduro Moros čestitao je rođendan u svoje ime, kao i u ime naroda i Vlade Bolivarske Republike Venecuele.

“Ovog posebnog dana želim da Vam čestitam na Vašim liderskim kvalitetima i na tome što posvećeno služite svom narodu, kao i na predanom radu na održavanju mira, pravde i dobrobiti Vašeg naroda. Ekselencijo, želim da iskoristim ovu priliku da ponovo potvrdim interes Bolivarske Vlade da nastavimo da odlučnim koracima ostvarujemo napredak u bilateralnoj saradnji, na osnovama već sklopljenih sporazuma, kao i kroz nove uspešne projekte koji će doprineti razvoju dva naroda. Koristim priliku da Vam ponovim izraze mog poštovanja i uvažavanja“, navodi se u čestitki.

Kasim-Žomart Tokajev uputio je predsedniku Vučiću najiskrenije želje povodom rođendana.

“Vaš mudri politički kurs i neumorni rad, motivisani najvišim vrednostima, stvaraju čvrstu osnovu za stabilan razvoj zemlje. U to ime, želim uspeh svim Vašim inicijativama, usmerenim na dobrobot naroda i njegovu svetlu budućnost. Poštovani gospodine predsedniče, koristim ovu priliku da Vama i Vašoj porodici poželim ličnu sreću, dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije – blagostanje i prosperitet“, navodi se u čestitki kazahstanskog predsednika.

Predsednik Vučić je, takođe, primio poklone i čestitke povodom rođendana od ambasadora Kine Li Minga, kao i ambasadora Slovačke Fedora Rosohe, koji mu je preneo pozdrave predsednice i premijera te zemlje Zuzane Čaputove i Roberta Fica.

Čestitku su uputili i mnogi drugi predstavnici diplomatskog kora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.