AKTIVIRAN SISTEM PRONAĐI ME Nestala dvogodišnja devojčica u Banjskom polju

19:36

26.03.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Ovog utorka je prvi put aktiviran sistem PRONAĐI ME otkako je počeo sa radom u Srbiji.

Po rečima Ivane Dragomirović, Danka je u trenutku nestanka imala na sebi ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i vezanu kosu, kao na slici koja je objavljena na društvenim mrežama sa molbom da se porodici pomogne da pronađu devojčicu.

Majka devojčice navodi da je Danka nestala u trenutku dok je sinu davala vodu. Devojčica još ne govori i tek će u maju napuniti dve godine.

Širi pojas Banjskog polja satima obilazi skoro pet stotina meštana i građana Bora koji su priskočili da pomognu pripadnicima policije, vatrogascima-spasiocima, kao i pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja da pronađu dete.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Devojčica, međutim, još nije pronađena.

Policija i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić zahvalili su se Boranima na angažovanju, uz molbu da se raziđu i potragu, ako bude potrebno, nastave sutra.

Večeras i tokom cele noći na terenu će biti nadležne policijske i spasilačke ekipe.

„Dronovi su ceo dan sa termovizijskom kamerom pretraživali teren, sada očekujemo tri profesionalna psa Gorske službe spasavanja da pristignu, a stižu još tri drona sa termovizijskom kamerom. Teren će se pretraživati čitavu noć. Verujem da ćemo noćas naći našu malu sugrađanku. Ujutru ćemo doći ako treba, napravićemo organizaciju, tu je i načelnik policije koji rukovodi akcijom. Imamo problem sada, ljudi dolaze sa svojim privatnim psima, ima nas mnogo sada, spasilački psi ne mogu miris da osete. Apelujem da se sklonimo. Danas je ovde bilo skoro 400-500 naših sugrađana. Hvala vam na tom“, rekao je Milikić.

(Pančevca/Bor030)

ELEKTRONSKI UPIS ĐAKA PRVAKA U ŠKOLE Pojednostavljena procedura za roditelje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.