Frekventna saobraćajnica dobija novo ruho

Radovi na rekonstrukciji Ulice kneza Mihaila Obrenovića, započeti 4. marta, dobro napreduju.

08:45

29.03.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Radovi na rekonstrukciji Ulice kneza Mihaila Obrenovića, započeti 4. marta, dobro napreduju.

Gradska menadžerka Maja Vitman danas je saopštila da je pre početka radova obavljena neophodna koordinacija s direktorkom Doma zdravlja dr Zoricom Sokić i direktorom OŠ „Isidora Sekulić” Lucijanom Rođanom u vezi s bezbednom prilaznom putnom komunikacijom, o čemu su blagovremeno obavešteni građani Tesle.

U toku prethodne godine završena je prva faza radova od Ulice Graničarske do Ulice Milke Marković. Potpisan je ugovor za dvogodišnje finansiranje, a sufinansijer je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ugovorena vrednost radova je 148,73 miliona dinara, s PDV-om. Ukupna dužina saobraćajnica je 888 metara za prvu i drugu fazu radova, a za vreme dok su ljudi i mašine na gradilištu deca će dolaziti do škole iz Ulice Milke Markovića, pored zgrade Prekršajnog suda.

Gradska menadžerka je rekla:
– Naši projekti zauzimaju visoko mesto u vrednovanju investicija i imamo kontinuitet sufinansiranja. Ono što nas dodatno motiviše jeste da su naša zalaganja prepoznata i da su se Pančevke i Pančevci već navikli na to da investicije nisu novina. Ulica kneza Mihaila Obrenovića je od velikog značaja za građanke i građane naselja Tesla. Veoma je frekventna i povezuje mnoge delove grada. Ujedno ima prilaz putem Ulice serdar Janka Vukotića ka ambulanti „Novi svet” i OŠ „Isidora Sekulić”. Radovi se izvode u tri faze; rekonstrukcija saobraćajnice se izvodi u dužini od 554 metra i odnosi se na izgradnju atmosferske kanalizacije, rekonstrukciju vodovodne mreže i fekalne kanalizacije, kao i elektroinstalacija: planira se rekonstrukcija javnog osvetljenja, postavljaju se savremene svetiljke s LED tehnologijom – biće postavljeno 46 stubova visine osam metara u Ulici Mihaila Obrenovića, a u Ulici serdar Janka Vukotića 39 na udaljenosti od 20 metara.
S obzirom na to da je predmetna saobraćajnica od Ulice Milke Marković do Oslobođenja jednosmerna, tehničkom dokumentacijom je planirano da na prvom mestu bude funkcionalna i bezbedna, što do sada nije bio slučaj. Veoma devastirani i preuski trotoari, neuređena parking-mesta, kolovoz u katastrofalnom stanju, kao i pristup ambulanti i školi – bili su izazovi da se sve uklopi i zadovolje sva pravila struke. Zato, uz već pomenuto, biće izgrađeni novi obostrani trotoari i parking-mesta.


Maja Vitman je dodala:
– U toku radova nam je važna komunikacija s Mesnom zajednicom i građanima koji ovde žive. U prvoj fazi radova Ulica kneza Mihaila Obrenovića je zatvorena za saobraćaj od Ulice Milke Marković do Čumićeve. Gradilište je ograđeno žičanom ogradom kako bi pešaci mogli da koriste trotoar. Od uvođenja izvođača u posao do danas položene su cevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju od Ulice Milke Marković do Ulice serdar Janka Vukotića. Zbog velikog broja podzemnih instalacija ima prilično ručnog iskopa. Takođe, može doći do kratkih isključenja vode, pola sata – sat, zbog prespajanja cevi.

Gradska menadžerka je na kraju još jednom zahvalila građanima na strpljenju i razumevanju prilikom izvođenja radova i zaključila da ukoliko imaju bilo kakva pitanja ili nedoumice, mogu slobodno da se obrate Gradskoj upravi putem Mesne zajednice Tesla ili Sekretarijata za investicije.

 

 

LIGA PIONIRA VOJVODINE 3 pehara i 3 medalje za SD Pančevo 1813

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.