POTRAGA ZA DANKOM (2 ) MUP Srbije uputio hitan apel Srbima u Beču VIDEO

22:18

31.03.2024

Podeli vest:

Društvene mreže

MUP Srbije radi na rasvetljavanju okolnosti u vezi sa snimkom koji se pojavio iz Beča. To je, kako je rečeno, jedan od brojnih tragova na kojima nadležni rade.
MUP je uputio molbu svim državljanima Srbije koji žive u Beču da ako vide devojčicu koja liči na Danku Ilić, odmah obaveste policiju.

Kako su preneli pojedini mediji, novi trag u istrazi za nestalom Dankom Ilić pojavio se jutros u pola tri ujutro, kada je policija dobila informaciju da je devojčica viđena u Beču u pratnji dve rumunske državljanke.

Objavljen je i navodni snimak iz Beča koji možete pogledati.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

Inače, Ambasada Srbije u Austriji u kontaktu je sa nadležnima i Srbije i Austrije i čini sve da se što pre pronađu osobe sa snimka u Beču kako bi se utvrdilo da li je sa njima zaista bila dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta u Boru, izjavio je danas ambasador Srbije u Beču Marko Blagojević.

„Mi smo na društvenim mrežama objavili apel svima koji imaju bilo kakve informacije da se jave nama, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Mi smo dostupni 24 sata, na dežurnom telefonu i u ambasadi, u vezi sa svim eventualnim informacijama koje bi potvrdile identitet nestale devojčice“, rekao je Blagojević za Kosovo onlajn.

Blagojević je istakao da deluju u koordinaciji sa nadležnim službama u Srbiji i Austriji koje se bave tim slučajem.

Sada je najvažnije da se proveri ko su osobe sa snimka koji je napravio jedan državljanin Srbije u Beču kako bi se utvrdilo da li je devojčica koja je bila sa njima zapravo mala Danka Ilić.

Ambasada je obavestila i srpske klubove i udruženja u Austriji kako bi dodatno obratili pažnju.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je ranije danas istragu u slučaju nestanka Danke Ilić iz Bora, a međunarodnu potragu za njom objavio je u međuvremenu i Interpol.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.