JAKO JE PUKLO, POSLE KRENUO POŽAR: Eksplozija u selu Brajići, aktivirala se zaostala granata

12:08

09.04.2024

Podeli vest:

RINA

U selu Brajići kod Gornjeg Milanovca desio se incident kada je iz za sada nepoznatih razloga došlo do eksplozije. Meštani kažu da je u pitanju granata, najverovatnije zaostala na tom području u nekom od prošlih ratova.

– Sve se dogodilo u večernjim satima, jako je puklo, posle smo čuli pisak gelera. Kada se to dogodilo u blizini je bilo ljudi, ali samo pukom srećom nije bilo povređenih i nastradalih lica. To je verovatno neka zaostala granata iz prethodnih ratova, jer u našem selu često nailazimo na nekadašnje rovove i zaostalu municiju, kaže za RINU jedan od meštana.

Nakon što se dogodila eksplozija, došlo je i do požara. Na lice mesta odmah su upućene vatrogasne ekipe, koje su uspele da lokalizuju plamen. Čitav slučaj prijavljen je i policiji.

– Ljudi su do ponoći ostali na tom mestu gde je puklo, nije bilo svejedeno. Verovatno se to zaostalo ubojito sredstvo aktiviralo od ove toplote, ko zna koliko godina tu stoji, dodaju meštani.

Na lice mesta upućena je i policijska patrola. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

(Pančevac/RINA)

OGROMAN POŽAR U PORODIČNOJ KUĆI U KRAGUJEVCU Vatra progutala garažu, automobile i mehaničarski alat!

UKRAO PUŠKU PA PUCAO NA KUĆU Uhapšen J. J. (37) iz Kovina zbog izazivanja opšte opasnosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.