BELA CRKVA: Održan tradicionalni „Jaja fest“ u organizaciji „Češke besede“

11:18

10.04.2024

Podeli vest:

Yotube/Pancevo RTV

BELA CRKVA – U Češkom domu u Beloj Crkvi održana je tradicionalna manifestacija “Jaja fest”. Udruženje “Češka beseda” je pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta čeških nacionalnih manjina i uz podršku udruženja kreativaca “Mustre”, priredila bogat muzički program, igre za najmlađe i kreativnu radionicu farbanja uskršnjih jaja.

“Češka beseda” Bela Crkva i ove godine priredila je tradicionalnu manifestaciju “Jaja fest”. U prostorijama Češkog doma za najmlađe je organizovana kreativna radionica farbanja i dekorisanja uskršnjih jaja, raznovrsna takmičenja i bogat muzički program.

Jozef Mareš, potpredsednik “Češke besede” istakao je da sve manifestacije, uključujući i ovu, ne bi bilo moguće održati bez podrške Nacionalnog saveta čeških nacionalnih manjina.

Jaroslav Hoc, predsednik Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, rekao je da je svaka manifestacija koju organizuju “Češke besede” izuzetno značajna za češku zajednicu u Srbiji jer je ona relativno mala.

Maja Savić, predsednica Udruženja kreativaca “Mustra” iz Bele Crkve, kaže da saradnja sa “Češkom besedom” traje godinama.

“Češka beseda” iz Bele Crkve je 2022. godine proslavila stogodišnjicu postojanja, a broji blizu stotinak članova. Pored manifestacije “Jaje fest”, ovo udruženje organizuje i Maskenbal, Festival folklora, Katarinin bal i doček Nove godine.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

GRADSKA BIBLIOTEKA Pogledajte kako je Pančevo obeležilo Svetski dan Roma

DOM ZDRAVLJA: Akcija besplatne vakcinacije HPV vakcinom do 12. aprila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.